avort

Administrația Biden nu va putea să-i oblige pe medicii creștini să efectueze proceduri de avort

de Redacția Stiripentruviata.ro

Săptămâna aceasta, Joe Biden a pierdut oficial bătălia juridică prin care a încercat să forțeze medicii creștini pro-viață să ucidă copii prin avort.

Miercuri, Administrația Biden a ales să nu mai facă recurs la hotărârea unei instanțe federale care interzice guvernului să oblige medicii și spitalele religioase să efectueze avorturi și controversatele proceduri de schimbare de sex împotriva opiniei lor medicale și a propriei conștiințe.

Obligativitatea pe care voia să o impună guvernul federal avea potențialul de a elimina de pe piață asistența medicală oferită de organizațiile creștine din Statelor Unite.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Oficialii Departamentului de Sănătate și Servicii Umane al SUA plănuiau să revoce o regulă stabilită în timpul administrației Trump, care proteja lucrătorii medicali pro-viață asigurându-le dreptul la obiecția de conștiință.

„După multiple înfrângeri în instanță, guvernul federal a renunțat la obligativitatea controversată și lipsită de argumente medicale privind tranziția persoanelor la alt sex”, a declarat Luke Goodrich, vicepreședinte și consilier principal la organizația Becket.

„Medicii jură solemn să nu le facă rău pacienților și nu l-ar putea respecta dacă guvernul federal i-ar obliga să efectueze proceduri dăunătoare și ireversibile împotriva conștiinței și expertizei lor medicale.”

„Acești medici și spitalele religioase oferă, gratuit sau la preț redus, îngrijiri cruciale în valoare de milioane de dolari pentru pacienți nevoiași și vârstnici”, a adăugat Goodrich. „Aceasta este o victorie pentru pacienți, pentru conștiință și pentru bunul simț.”


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button