libertate de conștiință

Meriam, mama creștin-ortodoxă condamnată la moarte în Sudan a născut în detenție

meriam
Săptămâna trecută, Meriam Yehya Ibrahim, sudaneza în vârstă de 27 de ani care a fost condamnată la 100 de lovituri de bici și moarte prin spânzurare pentru crima de a se fi convertit la creștinism și a se fi căsătorit cu un creștin practicant, a născut o fetiță.

Citiți și: Sudan: Mamă creștină condamnată la moarte și 100 de lovituri cu biciul

 Soțul ei a declarat că Meriam a fost lăsată cu picioarele încătușate în timpul nașterii, oficialii anunțând că nu îi comută pedeapsa, ci doar i-o amână peste doi ani. Soțul nu are acces la ea și la copii, Meriam fiind închisă împreună cu fetița nou-născută și băiețelul lor în vârstă de aproape doi ani.

Meriam a fost lăsată după naștere să zacă încătușată pe podeaua infectă a închisorii. Toate persoanele care se nasc pe teritoriul Sudanului sunt considerate după legile țării a fi de religie islamică. De aceea, Meriam a fost arestată și condamnată la moarte, cu toate că i s-a promis eliberarea dacă renunță la credința sa creștin-ortodoxă. Meriam a refuzat.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Într-o declarație recentă, soțul lui Meriam, Daniel Wani, cetățean american, s-a arătat dezamăgit de lentoarea reacțiilor oficialilor de la ambasada americană: „Având în vedere că sunt cetățean american, sunt dezamăgit de poziția pe care Ambasada Americană a avut-o de la bun început în acest caz. Am reclamat problema la ei de la bun început, dar nu s-au prea interesat de ea, mai ales cei de la consulat. Au spus că nu au timp. De fapt, ultima dată mi-au zis că nu prea îi interesa cazul. Au intervenit târziu, când au văzut că problema atrăgea atenția presei, iar intervenția lor nu a mai avut efect”.

Situația este prost gestionată și de către guvernul american, și de către ONU, și de către alte organisme internaționale.

Dacă vreți să o ajutați pe Meriam, semnați petiția pentru eliberarea ei.

Până în prezent, peste 240.000 de persoane au semnat această petiție.

Dacă ați făcut-o deja, rugați-vă prietenii și rudele să o facă. Singurul mod de a o ajuta este să păstrăm atenția presei asupra Sudanului și stării dezastruoase în care se situează această țară din punctul de vedere al libertății religioase.

Petiția va fi trimisă Comisarului ONU pentru Drepturile Omului, Președintelui Sudanului și Directorului Adjunct al Ambasadei SUA din Sudan.

******************************************************************************************************

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm aă ne scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button