Parteneriatul civil = redefinirea familiei. Urmează și o nouă înțelegere a „interesului superior al copilului”?
de Ana Popescu, Stiripentruviata.ro
Statul britanic a refuzat să-i lase copiii alături românului Florin Barbu, motivând că acesta nu le poate purta singur de grijă. Cu viteza fulgerului, serviciile sociale britanice au preluat copiii și, cu aceeași viteză, i-au oferit spre adopție unui cuplu de homosexuali.
În locul TATĂLUI LOR BIOLOGIC, statul britanic le-a dăruit DOI TAȚI copiilor lui Florin Barbu. Acesta a fost răspunsul pe care autoritățile britanice l-au dat nevoii copiilor de a fi într-o familie.
În România, acum, homosexualii nu au dreptul să adopte. Proiectul de lege a parteneriatului civil (realizat de guvern împreună cu CNCD și Accept) le acordă dreptul la adopție doar „partenerilor civili” heterosexuali.
Așadar, se propune o instituție, respectiv o lege – a parteneriatului civil –, care tratează diferențiat oamenii pe baza unui criteriu precum sexul sau orientarea sexuală.
În cel mai scurt timp, această lege va fi atacată pe motive de discriminare (iar aici CNCD va avea din nou un rol important!). Se va constata nevoia de a o „îmbunătăți” pentru un tratament „egal” al tuturor cetățenilor.
Iată cum revoluția noțiunii de „familie” aduce cu sine și o revoluție a noțiunii de „interes superior al copilului”.
Ce va aduce ziua de mâine în domeniul serviciilor sociale din România? Vom vedea o pleiadă întreagă de „cazuri Barbu”?