familievalorile familiei

Despre vitejia lui Mihai și a Mariei Smicală: „Se pare că Dumnezeu a pariat pe ei. Și ei luptă, Doamne!” (VIDEO)

de Redacția Stiripentruviata.ro

De pe pagina de Facebook Solidaritate pentru Dr. Camelia Smicala si copiii ei:


În urma insistențelor, finlandezii răpitori de copii îngăduie în cele din urmă o convorbire telefonică între Mihai și Maria, sub următoarele condiții:

  • NU mai mult de 15 minute,
  • NU în limba română,
  • NU despre mama,
  • NU despre familie.

Amândoi sunt monitorizați îndeaproape de câte un spion desemnat să vegheze desigur la siguranța și starea lor de bine pe durata conversației.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Fiecare află despre celălalt ceea ce intuia deja: sunt închiși, nu au voie să părăsească centrele, au liber la televizor, cina este la ora 17.

În plus, Mihai precizează că refuză să-și desfacă bagajele pentru a se instala în această nouă pușcărie și că nu i-au fost returnate obiectele personale confiscate la sosire.

Deși sunt emoționați, niciunul din ei nu pare impresionat – după cinci ani de sechestru, cu greu i-ar mai putea surprinde ceva ce vine din direcția deghizaților în blană de oaie.

În ciuda instrucțiunilor, Maria și Mihai trec cu hotărâre la subiectul cel mai important pentru ei: cui au mai scris, ce a zis domnul avocat, ce ar fi bine să facă – un fel de „cum facem să ajungem acasă” într-un limbaj codificat… de mori de dragul lor.

Dialogul este întrerupt de o voce mieroasă care le reamintește că cele 15 minute sunt scurte, astfel încât ar fi bine să profite pentru a-și împărtăși unul altuia noutățile, experiențele recente.

Copiii ripostează. Peste vocea lui Mihai, rezervată dar tăioasă, se suprapune furia Mariei:

„Care experiențe, care noutăți? Ne țineți la închisoare – asta e tot, și nu-i nicio noutate!”

Se pare că Dumnezeu a pariat pe ei. Și ei luptă, Doamne!

Camelia Smicală: Povestea noastră și a ilegalităților oficialilor finlandezi

VIDEO


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button