adopţiefamilie

Parohiile din Sibiu vor informa credicioșii cum pot adopta sau lua copii în plasament

Mitropolia Ardealului şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sibiu au demarat o campanie pentru reducerea numărului de copiii orfani și abandonaţi, semnalează Agenția Basilica.ro.

Campania are în vedere promovarea profesiei de asistent maternal, plasamentul familial şi adopţia copiilor instituţionalizaţi, abuzaţi sau părăsiţi.

„Ne angajăm să promovăm, prin toate parohiile noastre, măsurile de plasament de tip familial în vederea reducerii numărului de copii instituționalizați și prevenirea instituționalizării; să promovăm măsuri de prevenire a separării copiilor de propria familie prin sprijinirea acestora, să prevenim, pe cât posibil, riscul de excluziune socială”, transmite ÎPS Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului, într-un comunicat.

Colaborarea vizează închiderea centrelor de plasament din judeţul Sibiu, obiectiv care a fost asumat la nivel național de Ministerul Muncii și Justiției Sociale cu termen de realizezare până la finele anului.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Această campanie de promovare a alternativelor familiale are un singur scop: să oferim dragoste tuturor copiilor care au această nevoie de afectivitate, care sunt lipsiţi de un cămin, de un mediu familial. De fapt, noi facem asta pentru copiii noştri ”, a declarat directorul DGASPC Sibiu, Laura Camelia Vîlsan, citată în comunicatul publicat de mitropolie.

Mai multe detalii la http://www.dasib.ro/ şi pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/DGASPC-Sibiu-1508516812705176.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button