familie

1,5 milioane euro, cea mai mare despăgubire din România, acordată unei mame gravide care a rămas imobilizată și și-a pierdut copilul nenăscut după ce un șofer a lovit-o pe trecerea de pietoni

În 18 mai 2015, Iulia Ganea era însărcinată în luna a opta și traversa strada pe trecerea de pietoni din comuna brașoveană Cristian, alături de soțul ei. Ea a fost lovită de o mașină condusă de un consătean care se urcase băut la volan.

A fost transportată la spital, unde i s-a făcut operație de cezariană, însă nou-născutul a trăit doar două zile. De atunci, tânăra este în stare neuro-vegetativă: este imobilizată, dependentă de ajutor permanent, nu vorbește și foarte rar este conștientă.

Șoferul a fost condamnat la doi ani și patru luni de închisoare, iar după un an și două luni a fost eliberat.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Pe de altă parte, în paralel cu dosarul penal deschis, soțul Iuliei Ganea, care este și curatorul acesteia (persoana care acționează în numele ei – n.r.), au deschis, la Tribunalul Ilfov, un proces civil în care cere daune materiale și morale.

Pe 12 octombrie, instanța a admis în parte cererea și obligă firma de asigurări să plătească reclamantei Ganea Iulia Florentina suma de 16 325,01 lei, reprezentând daune materiale. Totodată, compania de asigurări este obligată să plătească și suma de 837 de lei, lunar, reprezentând contravaloarea salariului pe care l-ar fi câștigat dacă ar fi fost aptă de muncă, începând cu data de 01.01.2016.

De asemenea, instanța obligă societatea de asigurări să plătească femeii suma de 1.500.000 euro, echivalent în lei la data plății efective, reprezentând daune morale. Sentința nu este însă definitivă și poate fi atacată.

Suma va fi plătită femeii de compania de asigurări cu care șoferul mașinii avea încheiat un contract. Aceasta este, la momentul de față, cea mai mare despăgubire acordată unei persoane în România.

Surse: News.ro, BrasovRomania.net, Libertatea.ro

Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură și violență. Dar, după cum confirmă și CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă și libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără și avortul sau atracția pentru persoane de același sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de amenințarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button