avortreligie

Mitropolitul Ilarion: „Suntem datori să-i naștem pe cei care au tot dreptul să se nască”

de Redacția Stiripentruviata.ro

Mitropolitul Ilarion Alfeyev, șeful Departamentului de Relații Externe al Bisericii Ortodoxe Ruse, a vorbit săptămâna trecută la un post rusesc de televiziune despre raportul intitulat „Despre inviolabilitatea vieții umane începând din momentul concepției”, realizat de Adunarea Bisericească.

„Discuțiile au pornit de la faptul că noi îi recunoaștem embrionului uman aceleași drepturi ca și cele pe care i le garantăm unei persoane deja născute”, a spus ierarhul. „Insistăm pentru extinderea conceptului de drepturi ale omului și în cazul embrionului. În consecință, considerăm inacceptabilă manipularea embrionilor și folosirea lor ca material biomedical”.

Mitropolitul a subliniat că viața embrionului uman trebuie să fie protejată prin lege.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Suntem datori să-i naștem pe cei care au tot dreptul să se nască”, a spus el.

Într-un mesaj video adresat luna trecută participanților la Congresul Așezămintelor Sociale ale Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Chiril al Moscovei și întregii Rusii a transmis următorul mesaj video pentru mamele în criză de sarcină:

„Dacă nu puteți crește un copil, dar ați născut sau sunteți gata să nașteți, nu ucideți copilul, nașteți și dați-ni-l nouă, Bisericii, iar noi vom face totul pentru a-l crește. Și nu vom împiedica niciodată mama să îl viziteze și să simtă unitatea cu copilul ei. Dimpotrivă, vom face totul pentru a vă întări familia, deși incompletă, dar valoroasă și înaintea lui Dumnezeu și în raport cu întreaga noastră Patrie.”

În Biserica Ortodoxă Rusă există peste 4.500 de instituții, proiecte și inițiative sociale. Printre acestea, 77 sunt adăposturi pentru femei însărcinate și mame cu copii.

Sursa: Mospat.ru


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button