avort

Medicul care a făcut avorturi salvează acum copiii nenăscuți prin pilulele de inversare a avortului

de Katie Franklin, PregnancyHelpNews

Medicul de obstretică-ginecologie, Robert Snyder era în vacanță în Hawaii, escaladând vârful unui vulcan inactiv, când a primit un sms prin care a fost informat că o pacientă a născut.
Odată ajuns în vârf și contemplând peisajul, Snyder s-a simțit deosebit de emoționat.

Pacienta nu era o simplă pacientă. Și copilul nu era un simplu copil. Cuplul mamă-copil erau doi dintre pacienții pe care Snyder i-a salvat cu ajutorul unui protocol de salvare cunoscut sub numele de pilulă de inversarea a avortului. Nașterea bebelușului a reprezentat una dintre sutele de nașteri care au avut loc de la înființarea rețelei Abortion Pill Rescue Network (Rețeaua de Salvare de la pilula de avort) în anul 2012.

„A fost o experiență de vârf de munte, la propriu și la figurat, aceea de a ști cu adevărat că am schimbat ceva în ceea ce privește viața copilului respectiv”, a spus Snyder. „A fost un lucru nemaipomenit. M-a emoționat până la lacrimi. A fost minunat.”
Această experiență montană este cu atât mai importantă în contextul urcușului pe care Snyder l-a făcut pentru a ajunge acolo.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013


Primii pași
Prima întâlnire a lui Snyder cu avortul a avut loc cu mulți ani în urmă, când iubita lui a descoperit că era în mod neașteptat însărcinată.
În fața acestei schimbări uriașe din viața lui, Snyder a dat un răspuns ambivalent, pe care acum îl regretă.

„-Am făcut ceea ce ar face orice ins oarecare”, a spus el. „I-am spus să facă ce vrea, fie să păstreze copilul, fie să facă avort.”
În cele din urmă, copilul lui Snyder a fost avortat.
În anii de după această pierdere, Snyder a ajuns să realizeze enormitatea deciziei pe care a lăsat-o pe seama iubitei lui.

„Nicio fată nu vrea să audă asta, să fie numai ea responsabilă pentru tot”, a spus el. „Știu asta acum, după ce am văzut acest lucru de o sută de ori.”
În drumul său de a deveni obstretician-ginecolog, Snyder va deveni din ce în ce mai familiarizat cu avortul, efectuând avorturi atât de primul cât și de al doilea trimestru de sarcină în timpul rezidențiatului.

„Felul în care raționalizam totul era că nu eu am decis să fac avort și că eram un profesionist în ceea ce făcea, că aveam grijă ca femeile să fie în siguranță”, a spus el. „Aveam mai mulți colegi care și ei făceau avorturi și îi consideram oameni buni, creștini și credeam că e un lucru acceptabil”.
Șapte ani mai târziu, când Snyder s-a mutat în Hawaii, a continuat să efectueze avorturi în primul trimestru. Lucrurile au început să se schimbe când s-a mutat în Pennsylvania trei ani mai târziu.

„Am fost informat de unul dintre medicii-chirurgi în cadrul interviului meu că a face avorturi nu e un lucru popular în acel oraș”, mi-a spus el.
A decis atunci să nu mai efectueze avorturi, ci să ofere celor care solicitam recomandări de alți medici care făceau.
Apoi, doi ani mai târziu, viața lui Snyder s-a schimbat din nou printr-o altă mișcare care l-a adus la Seattle. Când s-a stabilit în orașul care va deveni casa lui în următoarele două decenii, el a decis să se alăture unui grup de studiu biblic.

Într-o seară, a apărut în discuție tema avortului.
„Unul dintre ceilalți membri m-a întrebat cum îmi justificam deciziile de a face avort întrucât Biblia spune că este un lucru greșit”, a spus Snyder. Această întrebare l-a determinat să-și reconsidere tot ceea ce credea despre acest subiect.

„După acea noapte, am decis să cred întreaga Biblie și să nu aleg numai ceea ce îmi convine”, a spus el.
Câțiva ani mai târziu, Snyder s-a cufundat mai mult în convingerile sale pro-viață când a participat la o conferință și un concert creștin alături de fiul său în vârstă de 14 ani. Acolo, a văzut un afiș al Life Choices Crisis Pregnancy Clinic (Clinica Alegeri de Viață în Crize de Sarcină) și a decis să se implice.

„Am făcut ecografii acolo, apoi am consiliat pacienți și m-am rugat împreună cu ei în privința deciziei lor”, a spus el. „Dumnezeu folosește alegerile și experiențele noastre pentru a-i ajuta pe alții. Am făcut ecografii și le-am arătat acestor femei copilul lor, uneori de dimensiunea unui bob de orez, și de multe ori, (acest lucru) le-a înmuiat inima și au ales viața”.
„Acele zile de început în a mă ruga alături de femei, m-au pregătit să mă rog alături de pacienții mei în biroul meu”, a spus el.

Calea inversării


Implicarea lui Snyder în comunitatea locală de asistență pentru sarcină a continuat să crească, în cele din urmă acesta ocupând postul de director medical în cadrul Care Net of Puget Sound. Prin furnizarea unor serii de servicii gratuite – inclusiv teste de sarcină, ecografii, testare pentru boli cu transmitere sexuală și consiliere pentru părinți – Care Net of Puget Sound a oferit asistență unui număr de 21.634 de persoane în 2018.

Aceste numere nu sunt nesemnificative, având în vedere cultura avortului care dăinuie în statul Washington. Nu numai că politicienii au obligat contribuabilii să finanțeze avorturile prin intermediul Medicaid, dar s-au alăturat, de asemenea, unei presiuni de mică avengură, dar vociferoase de a interfera cu munca pro-viață a unor centre precum Care Net.

Într-un asemenea context, Kim Triller, directorul executiv al Care Net of Puget Sound, spune că munca lor este cu atât mai importantă. În 2016, mai mult de o treime din avorturile de stat au fost făcute de femei din King County, zona Seattle unde se află centrul asociației. În rândul fetelor și femeilor de până la 19 ani, Triller a menționat că una din două sarcini s-a terminat cu un avort.

„Considerăm că toată lumea (din Seattle) este vulnerabilă în ceea ce privește avortul”, a spus ea.” – Așadar dr. Snyder se află exact în locul potrivit”.

De parcă supravegherea serviciilor medicale ale clinicii și munca la cabinetul privat nu erau suficiente, Snyder a decis să se alăture rețelei Abortion Pill Rescue Network în urmă cu trei ani.

Rețeaua care are acum 800 de medici din întreaga lume este administrată de Heartbeat International, o organizație globală formată din peste 2.600 de organizații care oferă sprijin pe perioada sarcinii. De la înființarea acesteia de către medicul George Delgado în 2012, rețeaua a ajutat până în prezent la salvarea vieților a 750 de copii de la un avort chimic în desfășurare.
Cunoscute sub numele de „pilule de avort” sau RU-486, avorturile chimice implică două medicamente: mifepriston și misoprostol. Mifepristonul, prima pilulă, destabilizează o sarcină prin blocarea progesteronului, hormonul natural necesar pentru a susține o sarcină sănătoasă. Pentru a termina avortul, misoprostolul induce travaliul, forțând corpul femeii să nască bebelușul.

Tratamentul de inversare a pilulelor de avort funcționează prin administrarea femeilor extra progesteron timp de 72 de ore după ce o femeie ia prima pilula de avort chimic. Anul trecut, Delgado a lansat un studiu care a arătat că 64-68% dintre femeile care au folosit protocolul au putut să nască un copil fără risc mai mare de defecte congenitale decât ar fi avut în mod normal.
Pentru Snyder, care în mod obișnuit folosește progesteronul în practica privată, numerele au avut sens.

„Folosim, într-adevăr, destul de frecvent progesteron pentru a susține sarcini”, a spus el. „Dacă am pe cineva care vine cu o problemă de infertilitate, aș putea să prescriu niște clomid care să o ajute pe femeie să ovuleze mai bine și apoi să folosească progesteron pentru a o ajuta să susțină sarcina. Medicamentul este cu siguranță sigur și nu există dovezi că ar provoca efecte adverse”.

De când s-a alăturat rețelei, Snyder a ajutat până acum aproximativ 10 femei să-și salveze copiii.
„Aceștia sunt 10 copii care altfel nu s-ar fi născut”, a spus el.
El speră să salveze și mai mulți copii prin implementarea unor noi strategii pe care le-a aflat recent la Conferința anuală Heartbeat International din Dallas. Împreună cu Triller și restul conducerii asociației Care Net of Puget Sound, el explorează posibilitatea de a oferi inversarea pilulelor de avort chiar în cadrul centrului de sprijin pe perioada sarcinii. În plus, anul viitor, cu ocazia organizării Conferinței Heartbeat în Seattle, consideră că este o mare oportunitate de a dezvolta rețeaua locală de furnizori.
Totuși, chiar și având o mare viziune, Snyder este conștient că nu fiecare copil poate fi salvat prin inversare.


Încurajare


Cu câteva luni în urmă, Snyder tocmai termina de citit o poveste despre niște gemeni care au supraviețuit unei încercări de avort chimic, când a primit un telefon. Era pe linia de asistență pentru salvarea de la pilulele de avort (877-558-0333), iar femeia care avea nevoie de asistență era însărcinată cu gemeni.

Deși sarcinile gemelare produc progesteron suplimentar, potențial crescând probabilitatea de supraviețuire, acești gemeni s-au pierdut din cauza avortului.

Snyder, având în spate experiența sa din trecut, crede că este important să intre în legătură cu femeile care sunt în aceste situații.

„Unul dintre lucrurile care îmi place foarte mult să-l fac este să le încurajez”, a spus el. „Întotdeauna le spun cât de mândru sunt de ele, pentru că reușesc să își revină și cred că în astfel de situații trebuie să audă lucruri de genul acesta. Trebuie să audă că iau decizii bune. Doar pentru că ai făcut o greșeală și apoi te-ai răzgândit, asta nu te definește ca persoană. Dacă te întorci și spui: , noi suntem aici pentru a te ajuta.”

Acest ajutor are o semnificație deosebită pentru Snyder, care nu poate inversa avortul care a pus capăt vieții copilului său.

„Deși știu că sunt iertat, încă mai regret ceea ce s-a întâmplat și este încă dureros”, a spus el. „Și iată că acum cineva are altă șansă … Nu pot schimba nimic pentru mine … dar pentru ei, ei pot. Și așa vreau să fiu ca o încurajare pentru ei.”


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button