eutanasie

Copii nu aleg NICIODATĂ moartea

euthde Dale Hurd, 15 noiembrie 2013

Din momentul în care eutanasia a fost legalizată în Belgia, în 2002, belgienii au fost eutanasiați pentru orbire, pentru depresie, anorexie nervoasă sau operații de schimbare de sex nereușite.

Acum, belgienii doresc să permită eutanasia și în cazul copiilor.

Miercuri, 27 noiembrie, după o dezbatere de mai multe luni, Comisia de Afaceri Sociale și a Justiției din Senatul belgian a votat  în favoarea unui nou proiect de lege care extinde legalizarea eutanasiei și asupra minorilor.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În conformitate cu acest proiect, copiii sub 18 ani, bolnavi sau care suferă, ar putea fi eutanasiați în cazul în care se solicită acest lucru, iar părinții lor sunt de acord, un expert urmând să constate dacă această decizie a fost înțeleasă de copil.

Susținătorii legii eutanasiei susțin că aceasta este necesară și plină de compasiune, dar de fapt este doar următoarea fază a culturii morții.

Nu doar că două treimi din belgieni sunt de acord cu noul proiect de lege, dar într-un sondaj controversat, trei sferturi au declarat că ar fi bine ca părinții să-și eutanasieze copiii bolnavi fără consimțământul acestora.

„Copilul nu are maturitatea să se căsătorească, să cumpere alcool sau țigări dacă are sub 14 ani. Acum, pentru că suferă, noi spunem că ar trebui să li se dea posibilitatea de a cere eutanasia”, a declarat Carine Boucherde la Centrul European pentru Bioetică de la Bruxelles.

Michel De Keukelaere, student la drept și fondator al Marșului pentru Viață de la Bruxelles a spus: „Copiii nu aleg să moară. Nu cred că un copil sub 18 ani, care este bolnav, vrea să moară.”

„Cine îi va sugera copilului că una dintre soluții este eutanasia?”, a întrebat Boucher. „Un copil nu știe ce este eutanasia. Un copil nu știe ce este moartea.”

 

Prelucrare după: CBN News


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button