eutanasie

Senatul belgian a votat extinderea eutanasiei și asupra minorilor

eut

Senatul Belgiei a adoptat joi seara, 12 decembrie 2013, cu majoritate de voturi, proiectul de lege ce prevede extinderea eutanasiei și asupra minorilor. Acest text a fost susținut pe scară largă de către grupurile de socialiști, liberali și ecologiști.

50 de senatori au votat în favoarea moțiunii și 17 împotrivă.

În conformitate cu noul proiect de lege, minorii, a căror moarte este inevitabilă într-un interval scurt de timp și care se confruntă cu dureri de nesuportat, vor putea beneficia de eutanasie cu acordul scris al părinților și al unui psiholog ce va evalua capacitatea de discernământ. Nu va exista nicio limită de vârstă până la care va putea fi aplicată eutanasia, celelalte clauze ale legii din 2002, cum ar fi obligația unei cereri repetate, fiind menținute.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Sursă: Le soir.be


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button