Regele Belgiei a parafat legea eutanasierii copiilor

 roi

2 martie 2014

În ciuda presiunilor venite dinspre societatea civilă, mai ales prin intermediul platformei CitizenGO, o fundaţie catolică spaniolă care a preluat iniţiativa de a lupta împotriva legii belgiene, Regele Philippe al Belgiei a semnat duminică, 2 martie, legea eutanasierii minorilor, relatează publicaţia La Libre Belgique. A fost ultimul pas necesar pentru intrarea ei în vigoare.

Legea fusese votată de o majoritate formată din mai multe partide parlamentare belgiene, cu toate că, din motive de libertate a conştiinţei, nu toţi membrii acestora au votat pentru ea.

Petiţia remisă regelui a fost semnată de peste 200.000 de cetățeni din mai mult de 20 de țări europene, printre care și România.

Deşi puterile regale sunt limitate la un rol mai degrabă decorativ, iar refuzul regelui de a semna legea nu ar fi putut opri intrarea ei în vigoare, Regele Philippe ar fi putut urma exemplul antecesorului său, Regele Baudouin. Catolic convins, acesta a abdicat temporar de la domnie în 1990 pentru a nu semna legea de liberalizare a avortului.

 

Te-ar mai putea interesa şi:

Belgia devine prima ţară din lume care aprobă eutanasia copiilor de toate vârstele
Crăciun Fericit? Anul acesta copiii belgieni găsesc eutanasia sub brad
Senatul belgian a votat extinderea eutanasiei şi asupra minorilor
Copii nu aleg NICIODATĂ moartea
Cum eutanasierea legală a schimbat Belgia pentru totdeauna
A eutanasia înseamnă a suprima o viaţă
Canada: Colegiul Medicilor din Quebec face presiuni pentru folosirea injecţiei letale şi în cazul copiilor
Viaţă nedemnă de viaţă: programul de eutanasie introdus de nazişti
Raport şocant al medicilor olandezi: suferinţa părinţilor – motiv pentru eutanasia bebeluşilor aflaţi pe moarte
Eugenia: Metamorfozele răului

 

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, , , , ,


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.