eutanasie

Belgia devine prima țară din lume care aprobă eutanasia copiilor de toate vârstele

 ecopii

de Peter Baklinski, 13 februarie 2014

Belgia a devenit prima țară din lume care a aprobat eutanasia copiilor de toate vârstele, după ce parlamentarii țării au adoptat o lege controversată cu 86 de voturi pentru și 44 împotrivă. Dintre parlamentari, 12 s-au abținut.

Legea se referă la toți minorii care cer eutanasierea cu consimțământul părinților. Se aplică și copiilor mici care cer eutanasia după ce un medic a certificat faptul că respectivul copil înțelege pe deplin implicațiile deciziei.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Alex Schadenberg, director executiv la Coaliția de Prevenire a Eutanasiei, a denumit măsura ca pe o „formă de abandon”: „Belgia și-a abandonat vârstnicii, iar acum spune că vrea să-și abandoneze și copiii”, a declarat el pentru LifeSiteNews.com.

El a opinat că legea nu este făcută pentru a alina suferința unor copii cu dizabilități, ci pentru a extinde „categoriile eligibile pentru moarte”.

Împotriva legii au protestat numeroase grupuri, care au arătat că o altă lege similară, din 2002, a fost un dezastru.

Schadenberg a declarat că nu a fost surprins de adoptarea ei, spunând că proiectul eutanasiei e „promovat orbește” în Belgia de un guvern care a ignorat toate abuzurile care deja au loc în prezent pe baza legii anterioare a eutanasiei.

„Eutanasia a scăpat realmente de sub control în Belgia de ceva vreme. Cercetările arată că aproximativ 32% din eutanasieri au loc fără să fie cerute. Peste jumătate din aceste ucideri nici nu sunt raportate”, a mai spus el.

Schadenberg a spus că noua lege le va înlesni și mai mult medicilor să curme, în mod lipsit de discernământ, dar și de repercusiuni, viața celor mai vulnerabili, despre care astfel se consideră că nu merită să trăiască.

„Aceasta e logica sinistră a eutanasiei: odată ce uciderea e acceptată ca soluție la dificultățile umane, simpla logică dictează că orice limită dispare”, scria despre lege Wesley J. Smith, fost procuror american care acum activează public în domeniul respectării vieții umane.

Sursă: LifeSiteNews

Traducere: Ștefana Totorcea


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Articole relaționate

Back to top button