adopţie

Rusia poate interzice adopția în țările care permit eutanasierea copiilor

rusiaadoptii
Roman Khudyakov

Moscova, 17 februarie 2014

Parlamentarii cer conducerii Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse să studieze normele noii legi belgiene despre eutanasie și să aprecieze necesitatea interzicerii adopției în țările cu asemenea legiferări.

Deputatul Dumei de Stat, Roman Khudyakov (LDPR – Partidul democrat liberal rus), a adresat o interpelare ministrului de externe, Serghei Lavrov, cu rugămintea de a studia legea privind eutanasierea copiilor din Belgia. Conform textului legii belgian, copilul care are o boală incurabilă și suferă din cauza acestei boli, poate, cu acordul părinților, să fie supus procedurii de eutanasiere. Deputatul declară că, dacă normele legii belgiene se extind și asupra orfanilor ruși, atunci trebuie pregătit un proiect de lege privind interzicerea înfierii în țări în care este aprobată eutanasierea copiilor.

„Am trimis o interpelare Ministerului Afacerilor Externe, domnului ministru Serghei Lavrov, cu rugămintea de a preciza toate normele legii adoptate în Belgia, pentru a lămuri această situație și a ne gândi dacă nu merită oare interzicerea înfierii copiilor ruși”, a precizat parlamentarul.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Citeste mai mult despre eutanasierea copiilor.

După părerea lui Khudyakov, interzicerea adopției în țări care au legalizat eutanasierea copiilor este susținută de către majoritatea covârșitoare a asociațiilor religioase și a organizațiilor pentru apărarea copiilor.

„Personal, această lege îmi provoacă îngrijorare. Înainte de a continua colaborarea cu Belgia privind înfierea orfanilor noștri de către cetățenii belgieni, noi trebuie să înțelegem pe ce baze copilul poate fi omorât, dacă există pericolul pentru copiii noștri să-și piardă viața în altă țară”, a mai spus deputatul.

„Cred că noi ar trebui să interzicem adopția în Belgia. Ca tată a patru copii, n-o să fiu niciodată de acord să votez o lege, care să permită puterii să ia hotărâri, pe care le poate lua numai Dumnezeu. Cu atât mai mult cu cât este vorba de soarta copilului.”

În prezent, limitarea adopțiilor este reglementată de p. 1, art. 127 din Codul familiei din Rusia, unde, printre altele, există și limitarea privind înfierea copiilor de către străinii care provin din căsătorii între persoane de același sex. Belgia este una dintre cele 15 țări în care căsătoriile gay au statut egal cu cele tradiționale.

Totuși, această normă nu interzice total adopția în Belgia. Cuplurile belgiene heterosexuale pot înfia în continuare copii din Rusia.

Sursă: Pravoslavie.ru

Traducere: Nicoleta Macovei


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button