bioeticăeutanasie

Spitalul i-a retras lui Alfie hrana și aparatele. Respiră singur de ieri. Președintele Parlamentului European le ia apărarea părinților

UPDATE: Alfie s-a stins din această viață la cinci zile după retragerea aparatelor. Părinții nu au fost lăsați nici măcar să-l ia acasă sau să-l interneze într-un centru de îngrijiri paliative.

ȘTIREA ORIGINALĂ. Al doilea caz de copil cu boală mitocondrială căruia un spital britanic îi refuză îngrijirile face înconjurul lumii. Un ordin judecătoresc le-a interzis părinților lui Alfie Evans din Liverpool să externeze copilul pentru a-l interna la un centru de îngrijiri paliative din Roma. Justiția britanică a aprobat și cererea spitalului de a-i retrage îngrijirile copilului.

În prezent, acesta respiră fără aparate, dar nu se poate hrăni, pentru că întregul sprijin medical i-a fost retras. Poliția îi interzice tatălui să se apropie de el, dar mama îl ține pe pieptul său. Tom Evans, tatăl băiatului a declarat într-un video pe Facebook:

Îl lasă să moară de foame. Nu i-ar face așa ceva nici unui animal.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

VIDEO

După cazul micuțului Charlie Gard, acesta este cel de al doilea astfel de caz din Marea Britanie care ar trebui să redeschidă dezbaterea din bioetică și politici publice cu privire la controversatul concept de „îngrijiri inutile” în medicină.

Antonio Tajani, președintele Parlamentului European, a scris de curând pe Twitter:

Puterea dragostei învinge cinismul celor care au scos aparatele din priză.

Anthony Paul Hayden, judecătorul care a decis în cazul Alfie Evans, este membru al Grupului lesbienelor și homosexualilor din Barou (BLAGG) și este coautor al unei cărții despre relațiile homosexuale și pertinența lor față de drepturile copiilor intitulată „Children and Same Sex Families: A Legal Handbook” („Copiii și familiile de sex: Un manual juridic”).

În noiembrie 2017, Hayden a decis că o femeie aflată într-o stare de „minimă conștiență” ar trebui lăsată să moară de foame pentru că ar fi „în interesul ei”.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button