bioetică

Medicul Vasile Astărăstoae a învins DNA: Fostul președinte al Colegiului Medicilor, achitat definitiv

de Redacția Stiripentruviata.ro

O nouă lovitură pentru DNA  și pentru procurorul Emilian Eva. După ani întregi de procese, medicul Vasile Astărăstoae, fost președinte al Colegiului Medicilor și rector al UMF Iași, a fost achitat definitiv.

Judecătorii Curții de Apel Suceava au întors decizia de la fond, de la Tribunalul Suceava, unde Vasile Astărăstoae fusese condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, și a dispus achitarea pentru toate capetele de acuzare. În decembrie 2011, medicul Vasile Astărăstoae a fost trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată, tentativă la folosirea de documente ori declarații false, care are ca rezultat obținerea de fonduri europene și conflict de interese. Curtea de Apel Suceava a stabilit că presupusa faptă de de abuz nu este probată de procurorii DNA, fapta de tentativă la folosirea de documente ori declarații false, care are ca rezultat obținerea de fonduri europene nu a fost săvârșită cu vinovăția prevăzută de lege, iar presupusa faptă de conflict de interese s-a prescris.

Medicul ieșean a fost unul dintre cei mai importanți lideri ai lumii medicale din România. Între 2008 și 2015 a fost rector al UMF „Grigore T. Popa” Iași, funcție din care și-a dat demisia din cauza acuzațiilor de corupție aduse de procurorii DNA. A condus Colegiul Medicilor din Iași pentru o perioadă de 16 ani, între 1999 și 2015, și Colegiul la nivel național între 2007 și 2015. Și din aceste poziții a plecat prin prezentarea demisiei. De-a lungul timpul medicul ieșean a publicat 30 de cărți și 230 de lucrări științifice.

Sursă: Active News

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button