bioeticăeutanasie

VIDEO cu Alfie. Și Papa a scris pe Twitter în sprijinul lui, dar poliția investighează mesajele sub aspectul infracțiunii de „comunicări rău intenționate”

UPDATE: Alfie s-a stins din această viață la cinci zile după retragerea aparatelor. Părinții nu au fost lăsați nici măcar să-l ia acasă sau să-l interneze într-un centru de îngrijiri paliative.

ȘTIREA ORIGINALĂ. Twitter este plin de mesaje în sprijinul lui Alfie Evans, băiețelul bolnav în stadiu terminal căruia un spital din Liverpool, Marea Britanie, i-a retras aparatele, tratamentul și hrana perfuzabilă, iar un ordin judecătoresc a aprobat aceasta, în plus interzicându-le părinților să-l externeze.

Micul Alfie este deja cetățean italian, iar o clinică din Roma îl așteaptă la tratament. Cu toate acestea, ieri Curtea de Apel a decis să respingă recursul părinților la decizia unui judecător de ține copilul cu forța în spital în timp ce este lăsat să moară fără îngrijiri.

Până și Papa Francisc și-a exprimat repetat pe Twitter sprijinul pentru a se da părinților libertate asupra deciziilor medicale legate de copilul lor. Papa Francis a scris:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Mișcat de rugăciunile și uriașa solidaritate arătate micului Alfie Evans, reiau apelul de a asculta suferința părinților și de a le împlini dorința de a căuta noi metode de tratament.

Deși Twitter e plin de mesaje în sprijinul copilului și al părinților săi, rețeaua NU a inclus subiectul la categoria „trending”. Mai mult chiar, poliția britanică a anunțat că investighează mesajele online ale suporterilor revoltați, sub aspectul infracțiunii de malicious communications („comunicări rău intenționate”).

Un utilizator revoltat a atras atenția că pe mama lui Alfie o cheamă tot Kate, ca pe Ducesa de Cambridge, și acuză că sistemul britanic operează cu dublu standard, negându-le cetățenilor de rând drepturi fundamentale ale omului:

Un video realizat chiar în ziua în care copilului i s-au retras aparatele și perfuziile îl arată pe Alfie vioi și alert, cu ochii deschiși, răspunzând la stimulii verbali.

VIDEO

Judecătorul care a decis retragerea îngrijirilor medicale pentru micuțul Alfie Evans este activist pro-homosexualitate

BREAKING NEWS. Recursul părinților lui Alfie a fost respins pe motiv că „nu este în interesul superior al copilului”


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button