eutanasie

Anglia: Pacienți ce suferă de boli letale înscriși fără știrea lor pe „listele morții”

bade Giuseppe Nardi, 8 ianuarie 2013

În Marea Britanie continuă discuțiile legate de clinica Liverpool Care Pathway (LCP). Obiectivul acestei clinici ar trebui să fie monitorizarea și sprijinirea pacienților care suferă de boli letale, punându-se accent pe respectarea „demnității” acestora în ultima parte a vieții lor. Dar în realitate, pacienții sunt înscriși pe adevărate liste „negre” și în cazul în care suferă de un atac de cord sau de probleme acute de respirație, nu beneficiază de resuscitare. De asemenea, alimentarea lor cu hrană și apă este sistată. Conform  declarațiilor Ministerului Sănătății din Marea Britanie, 130.000 de oameni sunt tratați anual în acest mod, cel puțin 60.000 de oameni neconștientizând acest fapt.

Ministrul Sănătății, Hunt, este încântat de acest liste 

Săptămâna trecută, ministrul sănătății, Jeremy Hunt, conservator de orientare, a declarant că LCP reprezintă pentru sănătatea statului „un fantastic pas înainte” și că nu trebuie socotit ca demonizat datorită rarelor cazuri de tratament necorespunzător care s-au ivit. Nu toți însă îi împărtășesc această părere. 

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Este vorba despre o afacere de 30 de milioane lire sterline. Medicii de la Christian Medical Fellowship (CMF –  o cooperare între mai mult de 4.000 de medici creștini) critică abuzul pe care îl face LCP. Medicii au dezvăluit că prin intermediul acestor liste mortuare este promovată și încurajată moartea pacienților, care altfel ar mai fi putut trăi câțiva ani. 

Guvernul oferă spitalelor o finanțare suplimentară în cazul introducerii listei „negre”. 

Medicii din cadrul CMF solicită guvernului Marii Britanii să nu mai recompenseze financiar spitalele care introduc aceasta uzanță a listelor mortuare. Conform declarațiilor CMF, Ministerul Sănătății oferă recompense financiare, ademenind în acest fel spitalele să uzeze de lista „neagră“ și să atragă cât mai mulți pacienți cu putință pentru a-i  înscrie pe această listă. Spitalele care au introdus acest system LCP, au primit suplimentar 30 milioane de lire sterline. În ultimii trei ani, Guvernul a finanțat anual aceste liste cu 10 milioane lire sterline.

Un cuplu căsătorit se afla fără să știe pe lista neagră – câteva zile mai târziu au murit amândoi. 

Unul din cazurile de acest fel, care a devenit de notorietate publică, este al veteranului de război în vârstă de 90 de ani, Charles Futcher, care a luptat în cel de-al doilea război mondial. Acesta a decedat la câteva zile după ce fusese înregistrat fără știrea și consimțământul sau pe listă. Câteva zile mai târziu a decedat și soția sa, Hilda, în același spital, fiind înregistrată de asemenea fără știrea sa pe aceeași listă. Fiul lor, Charlie, a reclamat medicii spitalului, acuzându-i că i-ar fi tratat părinții „ca pe niște animale de care au dorit să se debaraseze pentru a reduce costurilede spitalizare”.

Medicii creștini solicită să se pună capăt eutanasiei mascate cerând mai multe paturi de spital  

Abuzul practicat de LCP este reclamat deja în mod curent de către pacienți și rudele acestora. Medicii creștini din CFM solicită guvernului stoparea imediată a finanțării listei „negre”și creșterea urgentă a numărului de paturi în spitale. Se dorește astfel o schimbare de atitudine, astfel încât să nu se mai spere că vor deceda cât mai repede sau, mai mult, să se depună eforturi pentru ca pacienții să părăsească această lume cât mai rapid cu putință. Pacienții ar trebui să beneficieze de tratamentul LCP doar înainte de momentul în care decesul se consideră iminent și să fie obligatoriu informați, atât aceștia cât și rudele lor. Așa cum declară medicii creștini, e necesară evitarea utilizării protocolul LCP ca instrument de eutanasie mascată.

Traducere: Elena Jurcă



Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button