avort

L255/2023 a fost discutată în 3 comisii ale Senatului

Marți, 9 mai 2023, a fost analizată în trei comisii permanente propunerea L255/2023 referitoare la avort, prin care se urmărește facilitatea cât mai mult a avortului la cerere prin oferirea gratuității avortului (plata urmând a fi făcută de Casa de Asigurări de Sănătate) în cazul avorturilor la cerere efectuate de către minore, femei fără venituri salariale, femei care depun o plângere că au fost victimele unei infracțiuni sexuale în urma căreia au rămas însărcinate (fără ca plângerea să fie încă soluționată în justiție), interzicerea diseminării informațiilor pro-viață, a consilierii pro-viață și practic a centrelor care sprijină femeile în criză de sarcină să-și nască copilul.

  1. Comisia pentru comunicații, tehnologia informației și inteligență artificială – amânarea votului pentru aviz pentru săptămâna viitoare. Președintele comisiei: Marius Humelnicu (PSD)
  2. Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital – aviz favorabil.
    Președintele comisiei: Nicolae Neagu (PNL)
  3. Comisia pentru drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi – aviz negativ.
    Președintele comisiei: Anca Dragu (USR)

În data de 16 martie L255/2023 va fi la Comisia pentru sănătate pentru raport. Cei care doresc să trimită puncte de vedere, o pot face până la acea dată.

Asociațiile Centrele Roua, Studenți pentru viață au depus puncte de vedere în care se explică de ce această lege este nefavorabilă femeilor, copiilor și societății, iar alte organizații pregătesc puncte de vedere pentru a le trimite.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Punctul de vedere al Centrelor ROUA cu privire la L255/2023 se poate citi aici.
Punctul de vedere al Asociației Studenți pentru viață cu privire la L255/2023 se poate citi aici.

Textul propunerii legislative se poate citi aici.

Expunerea de motive se poate citi aici.

Avizul Consiliului Economic și Social se poate citi aici.

Avizul Consiliului Legislativ se poate citi aici.

Avizul Consiliului Superior al Magistraturii se poate citi aici.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button