Marşul pentru Viaţă

De văzut: VIDEO din dronă, discursuri filmate și multe FOTO de la Marșul pentru viață 2024 Rădăuți

de Redacția Stiripentruviata.ro

Marșul pentru viață 2024 a avut loc la Rădăuți duminică, 24 martie 2024. Organizatori au fost Protopopiatul Ortodox Rădăuți, Asociația Împreună vom învinge Rădăuți, reprezentată de Mădălina Boca, persoană cu nevoi speciale, Școala Postliceală Sanitară din Rădăuți, elevi și profesori, printre care și Directoarea Paula Ciobîcă, Academia de fotbal Mihai Roman, Lodor Construct, Primăria Rădăuți, Așezământul de copii „Sf. Ierarh Leontie de la Rădăuți” și Centrele ELENA din Rădăuți, care oferă consiliere și sprijin pentru părinți și copii.

VIDEO din dronă

Așa a arătat Marșul pentru viață de la Rădăuți filmat cu drona de Chorals.ro:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Manifestanții au plecat de la Biserica „Sf. Ilie” Rădăuți, au mers pe Calea Bucovinei, au trecut prin Piața Unirii și s-au oprit, pentru discursuri și momente artistice, pe esplanada de la Statuia ecvestră a lui Bogdan Vodă.

Moderatoarea evenimentului a fost Simona Mihălescu, președinta Asociației „Valoarea Familiei”, și fondatoarea centrelor ELENA – Centre de consiliere și sprijin pentru părinți și copii, care oferă sprijin concret pentru femeile în criză de sarcină din județul Suceava.

Simona Mihălescu a vorbit despre tema Marșului pentru viață din acest an: „Construim o lume pentru viață”. Ea a spus:

„Construim o lume pentru viață, în care fiecare femeie însărcinată, aflată în situații de criză sau de vulnerabilitate, este sprijinită și ocrotită să poarte și să nască fiecare copil în siguranță și în condiții decente.

Construim împreună o lume în care ființa umană este protejată și prețuită încă de la concepție.

Construim împreună comunități de sprijin pentru ca fiecare femeie însărcinată să aibă parte de siguranță, respect și de soluții la problemele cu care se confruntă.

Educăm împreună generația de mâine, pentru a transmite valorile de prețuire a fiecărei vieți umane, a relațiilor sănătoase, a respectului reciproc și a sprijinului pentru cei vulnerabili.

Femeia însărcinată are nevoie ca partenerul ei să-i fie primul sprijin, să fie responsabil și să ocrotească pe mamă și pe copilul ei nenăscut.

Familia, prietenii, colegii de muncă constituie prima comunitate de sprijin din jurul femeii însărcinate și au datoria de o înțelege și de a o sprijini, astfel încât să-și aducă copilul pe lume în cele mai bune condiții posibile.

Femeia însărcinată are nevoie de profesioniști empatici și competenți, medici, asistente medicale și moașe, asistenți sociali și funcționari publici și de organizații, care, împreună, să îi ofere sprijinul necesar pentru a parcurge în siguranță, respect și prețuire perioada sarcinii și a aduce copilul pe lume în cele mai bune condiții.

Femeia însărcinată are nevoie de autorități și de lideri politici care să construiască o legislatie proviață, prin care să fie ocrotită, să-i fie respectate drepturile, să i se ofere sprijinul de care are nevoie și să fie prețuit copilul nenăscut.

Credem cu tărie că o societate civilizată are la bază respectarea, prețuirea și ocrotirea celor mai vulnerabili dintre noi și fiecare copil nenăscut are dreptul la viață încă din momentul concepției”

Primul vorbitor a fost Anastasia Chirvasă, studentă în ultimul an la Facultatea de Medicină din Iași, voluntar în activitățile cu tinerii din licee și fost secretar al Studenți pentru viață – filiala Iași. Discursul său a parcurs în detaliu etapele prin care a trecut pentru a înțelege rațional și științific realitatea nevoii de sprijin a femeii însărcinate, dar și a ființei umane distincte și unice pe care aceasta o poartă în pântece.

Citește aici discursul Anastasiei Chirvasă sau vizionează-l mai jos în format VIDEO:

Următorul vorbitor a fost Mădălina Boca, studentă la Facultatea de Litere și la Facultatea de Drept din București, reprezentantă a Asociației Impreuna vom invinge Radauti 2023 a vorbit la Marsul pentru Viata Radauti și noi toți ne-am uimit de cuvintele ei frumoase, pline de poezie, de realism, de recunoștință și de dragoste de viață.

Acum 21 de ani când s-a născut, doctorii le-au spus părinților ei că va trăi doar 2 luni.

”Viața mea e un miracol. Viața însăși e un miracol! Viața e bucurie, indiferent de neajunsurile ei!”

VIDEO: Discursul Mădălinei Boca la Marșul pentru viață 2024 Rădăuți

Profesor Angelica Pîslar de la Colegiul „Andronic Motrescu” din Rădăuți a vorbit despre căutările sale din adolescență și apoi despre experiența sa ca mamă a trei fete: cum le-a transmis valori și virtuți necesare trăirii unei vieți firești:

Ultimul cuvânt la Marșul pentru Viață Rădăuți l-au avut cei de la Școala Postliceală Sanitară din Rădăuți prin vocea directoarei Paula Ciobîcă.

„Viața e o minune! Dacă noi am primit șansa la viață, avem obligația și noi să dăm șansă altei vieți!” a spus ea.

Elevii și cadrele didactice de la Școala Postliceală Sanitară din Rădăuți au participat la marș cu mesaje personalizate: „Personal medical dedicat mamei și pruncului ei nenăscut”; „Avortul rănește femeia și oprește inima copilului ei”; „Viața umană începe de la concepție”.

Momente artistice au fost oferite de Corul „Prietenii Sfântului Pantelimon” din Parohia Satumare, jud. Suceava:

FOTO: Marșul pentru viață 2024 la Rădăuți



Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button