Marşul pentru Viaţăreligie

Cine sunt ierarhii ortodocși care au participat la Marșul pentru viață 2023 de la Washington

de Redacția Stiripentruviata.ro

La Marșul pentru viață 2023 de la Washington au participat numeroși credincioși ortodocși din diverse jurisdicții canonice recunoscute pe teritoriul SUA.

Delegația ierarhilor ortodocși, care a urcat și pe scena marșului, a fost condusă de Mitropolitul Tihon al Washingtonului și Întregii Americi, întâistătătorul Bisericii Ortodoxe a Americii (OCA).

I s-au alăturat alți ierarhi ai acestei biserici: Arhiepiscopul Nathaniel al Detroitului, Arhiepiscopul Michael de New York și New Jersey și Episcopul Andrei de Cleveland.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Din partea Bisericii Antiohiene au participat Episcopul John de Worcester și Episcopul Alexander de Ottawa, Canada de Est și Nordul statului New York.

Biserica Ortodoxă Ucraineană din SUA a fost reprezentată de Arhiepiscopul Daniel, iar Arhiepiscopia Greacă a Americii a fost reprezentată la Marșul pentru viață de Episcopul Demetrios of Mokissos.

Rugăciunea de binecuvântare a marșului a fost rostită anul acesta de Arhiepiscopul Romano-Catolic de Arlington, Michael Burbidge, Președintele Comisiei de Activități Pro-Viață a Conferinței Episcopilor Catolici din SUA.

În ajunul evenimentului, ierarhii ortodocși menționați mai sus au participat și la o rugăciune specială oficiată la Altarul Național al Imaculatei Concepții, biserică romano-catolică din Washington.

A doua zi, participarea ortodocșilor la marș a fost precedată și de o liturghie ortodoxă, oficiată de clerici ai Bisericii Ortodoxe a Americii (OCA) la Catedrala Mitropolitană Sf. Nicolae din Washington.

Participarea ortodocșilor americani la Marșul pentru viață 2023 de la Washington a fost coordonată de organizația ortodoxă pro-viață Orthodox Christians for Life (OCL), o inițiativă a credincioșilor din sânul Bisericii Ortodoxe a Americii (OCA).

Ediția din 2023 a fost prima de după schimbarea legislației avortului în SUA (decizia Curții Supreme SUA în cazul Dobbs – 24 iunie 2022). Aceasta le-a permis statelor membre SUA să legifereze avortul cum doresc.

Totuși, într-o declarație publicată cu prilejul Duminicii pentru sacralitatea vieții din 2023, Mitropolitul Tihon, întâistătătorul Bisericii Ortodoxe a Americii (OCA), a afirmat că „munca noastră de apărare și promovare a vieții abia acum începe”.

„Pentru creștini, viața înseamnă mai mult decât supraviețuirea biologică. Iar  această înțelegere mai largă și mai profundă cu privire la viață ar trebui să ne crească venerația și pentru viața biologică. Fiindcă, întru Hristos, înțelegem că fiecare ființă umană este creată după chipul lui Dumnezeu și că fiecare viață umană este un dar de la Tatăl, de la Care vine «Toată darea cea bună şi tot darul desăvârşit» (Iacob 1, 17)”.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button