avortcontraceptie

Marea Britanie: două treimi din femeile care fac avort foloseau contraceptive în momentul concepției

pilule

Se spune că răspândirea contracepției reduce numărul de avorturi. Această afirmație a primit de curând o lovitură mortală. Și nu de la oricine, ci tocmai de la cel mai mare furnizor de servicii de avort din Marea Britanie. Datele furnizate de Serviciul Britanic de Consiliere pentru Sarcină (BPAS) arată că două treimi din femeile care fac avort foloseau contraceptive la momentul concepției.

„Până la urmă, femeile nu-și pot controla fertilitatea doar prin contracepție și au nevoie de servicii accesibile de avort ca variantă de rezervă în eventualitatea în care contraceptivele nu-și fac treaba”, spune Ann Furedi, directorul executiv al BPAS, într-un comunicat de presă.

BPAS a trecut în revistă folosirea contraceptivelor în cazul a 156.751 femei în vârstă de peste 15 ani care au trecut pe la clinicile sale de avort între ianuarie 2011 și decembrie 2013.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Două treimi (66%) din cele care au făcut avort la BPAS au declarat că foloseau o metodă contraceptivă în momentul concepției. 40% dintre ele au declarat că au luat cel mai popular contraceptiv prescris în Marea Britanie”, scrie respectiva organizație în raportul intitulat Femei care se străduiesc să evite sarcini nedorite.

Cifrele referitoare la folosirea prezervativelor pentru prevenirea sarcinii sunt aproape la fel de slabe ca cele referitoare la eficiența pilulelor contraceptive.

Peste o treime dintre femeile care au avortat cu ajutorul BPAS (35%), în jur de 54.862, au rămas însărcinate deși au folosit prezervativ.

Furedi a încercat să minimalizeze ineficiența demonstrată a contracepției: „O sarcină neplanificată este adesea un accident fericit”, a spus ea într-un comunicat de presă. „Contracepția mai eșuează, iar uneori nu reușim să o folosim cum trebuie. Din experiența noastră, femeile fie se străduiesc să evite sarcinile nedorite, fie își subestimează mult fertilitatea.”

Afirmația lui Furedi despre avort ca soluție la eșecul contracepției reflectă ideile lui Joyce Arthur, fondator și director executiv al Coaliției Canadiene pentru Dreptul la Avort, care a recunoscut anul trecut că „majoritatea avorturilor se fac în urma eșecului contracepției”.

În timp ce susținătorii legalizării avortului adesea argumentează că o folosire mai răspândită a contraceptivelor reduce cererea de avort, criticii pro-viață spun că în ultimele decenii numărul de avorturi a crescut dramatic în lume tocmai datorită răspândirii utilizării de pilule și dispozitive contraceptive.

Dr. Malcolm Potts, fost director medical al Federației Internaționale pentru Planificare Familială, a prezis în 1973 „o creștere a numărului de avorturi, pe măsură ce lumea se va îndrepta mai mult spre contracepție.”

Anthony Ozimic, manager de comunicare la Societatea Britanică de Protecție a Copiilor Nenăscuți (SPUC), a spus pentru LifeSiteNews că sunt „tot mai multe dovezi că folosirea contracepției nu numai că nu reușește să prevină sarcinile neplanificate, dar și condamnă la moarte copiii nenăscuți care apar în acest fel”.

Un studiu rusesc din 2012 a descoperit că, în timp ce rusoaicele aveau cea mai ridicată rată de utilizare a contraceptivelor în comparație cu țările vecine, tot ele au avut și cea mai mare rată de avorturi. Cercetătorii au fost foarte uimiți când au constatat că „nivelul mai mare de contraceptive moderne” a condus la „o incidență ridicată a avortului”, descriind descoperirea lor drept „contradictorie”, „neașteptată” și „paradoxală”.

Un studiu din 2011 realizat pe un eșantion de peste 2.000 de femei spaniole arată că, odată cu răspândirea metodelor contraceptive în grupul respectiv (de la 49.1% la 79.9%), rata avorturilor s-a dublat. Cercetătorii au fost de-a dreptul bulversați de descoperirea făcută în urma acestui studiu, care s-a desfășurat pe parcursul a 10 ani, calificând drept „interesant și paradoxal” faptul că o mare creștere a incidenței avortului e asociată cu o creștere remarcabilă a numărului de femei care foloseau contracepția.

Cercetări ale Institutului Guttmacher, instituție pro-avort, au arătat în 2011 că majoritatea avorturilor din America au loc drept consecință a eșecului metodelor contraceptive: „54% din femeile care au făcut avort foloseau o metodă contraceptivă  (de obicei pilule contraceptive sau prezervative) în luna în care au rămas însărcinate.”

Iar un raport al guvernului britanic a descoperit că reducerea folosirii contracepției nu a crescut rata avorturilor, cum era de așteptat, ci a dus la scăderea ei.

Ozimic se teme că furnizorii de servicii de avort vor folosi studiul BPAS pentru a stimula industria contracepției: „Sub pretextul «eșecului contraceptivelor», cei ca Ann Furedi, care fac bani din avort, vor promova și mai mult avortul și contracepția”.

Contracepția, crede Ozimic, a avut un efect devastator asupra culturii și societății. „Viața umană începe să fie văzută ca ceva ce poate fi aruncat la coș și se înlătură orice noțiune de responsabilitate personală în comportamentul sexual”, a spus el.

Sursă: LifeSiteNews
Traducere: Alexandra Maria Vieru

Resurse:

https://www.bpas.org/about-our-charity/press-office/press-releases/women-trying-hard-to-avoid-unwanted-pregnancy-res/

https://www.guttmacher.org/sites/default/files/article_files/3429402.pdf

Trends in the use of contraceptive methods and voluntary interruption of pregnancy in the Spanish population during 1997–2007

http://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0049986

http://spuc-director.blogspot.ro/2012/02/government-says-cuts-to-contraception.html

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button