avortopinii

Pandemia este și a femeilor? Sau dreptul la viață este și al femeilor?

de Cătălin Sturza, Facebook

O activistă de la Centrul FILIA scrie un articol pentru „Libertatea” în care spune că „pandemia este și a femeilor pe care statul le obligă să nască împotriva voinței lor”. Și se plânge că „doar 11% din spitalele din România mai fac avorturi la cerere.” Pandemia și ordonanțele militare recente le-ar fi luat femeilor din România „dreptul” de a face „avort la cerere”.

Dragă „Libertatea” și dragi femei de la Centrul Filia, îmi permit să formulez, în calitate de cititor al acestor articole, câteva întrebări și să cer câteva precizări.

  • Spuneți că „statul le obligă pe femei” să nască împotriva voinței lor. Dar, din câte știam de la orele de biologie din școala generală, nu statul, ci natura impune ca viața să își urmeze cursul, de la concepție la naștere și de la naștere până la moarte. Așadar, nu statul, ci natura face ca oamenii să se nască. Sau credem că Statul este o instanță supranaturală, un fel de Dumnezeu?
  • Spuneți apoi că avortul „la cerere” a fost de-prioritizat de ordonanțele militare, și că doar 11% dintre spitalele din România mai fac avorturi „la cerere”. Ceea ce omiteți să arătați este că marea majoritate a serviciilor medicale au fost de-prioritizate de aceste ordonanțe; prioritate au cazurile de COVID-19. Mulți activiști ne cer, zi de zi, să ne supunem autorităților și să facem toți sacrificii pentru a trece prin această pandemie. Și acum ne spuneți că nu trebuie de fapt să ne supunem și că NU trebuie să acceptăm măsurile execpționale impuse de autorități, pentru a apăra sănătatea tuturor?
  • Și de când este totuși avortul „la cerere” un serviciu medical obișnuit? Oricine urmărește pe Youtube un filmuleț care prezintă un avort va vedea că acest „act medical” presupune ruperea în bucăți a unui copil viabil, a unei ființe umane depline. Când sarcina este mai avansată, copiii sunt uciși prin introducerea în cap a unui aspirator prin care le este aspirat creierul, apoi pentru a fi scoși din uter le este zdrobit craniul. Un medic se lăuda, nu de mult, că atunci când ucide copii în stadii avansate ale sarcinii, le taie acestor copii corzile vocale, ca să nu mai țipe. Din câte știam eu, datoria medicilor este să salveze și să protejeze viața, nu să o ia. Oare aceasta este medicină?
  • Ca să nu mai zic: de când este avortul la cerere un „drept” universal? După știința mea, nici unul dintre tratatele internaționale nu recunoaște „dreptul la avort”. Ci recunoaște doar dreptul la viață, care este cel mai important drept universal pentru orice om.
  • În fine, spuneți că apărați, prin aceste poziții, drepturile și interesele femeilor. Dar tot la orele de biologie din gimnaziu am aflat că 50% la sută din copiii care sunt concepuți în lume sunt fetițe / femei. Iar specialiștii în embriologie recunosc, în proprție covârșitoare, că viața începe în momentul concepției – nu există nici un alt moment obiectiv și științific pentru a stabili începutul vieții. Așadar, interesul tuturor femeilor care sunt ucise prin avort cine îl reprezintă, și cine îl protejează? Știați oare și că în țări precum India și China avortul preferențial este orientat împotriva fetițelor? Și că în India lipsesc peste 50 de milioane de fetițe, ucise de părinții lor doar pentru că sunt fetițe? Peste 22 de milioane de copii au căzut victime avortului „la cerere” în România, în ultimii 50 de ani – așadar, cel puțin 11 milioane de fetițe au fost măcelărite prin acest „act medical”. Pe ele cine le reprezintă și cine le apără?

Mai îndrăznesc să formulez, în final, o ipoteză. Am văzut cum 500 de oameni au murit, până în acest moment, din cauza noului coronavirus. Dar ce ar fi dacă, la sfârșitul epidemiei, am putea spune că 500 sau 1000 de copii s-au născut, deoarece părinții lor au ales să le apere și să le salveze viața? Că 500 de fetițe care ar fi fost condamnate la moarte din cauza unei decizii pripite au văzut totuși lumina zilei? Fetițe care vor deveni oameni de știință, profesori și, de ce nu, activiste (cu adevărat) feministe?

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

P.S.: Pandemia este și a femeilor? Serios? În ce sens este „a lor”? Sau este o „dorință de bine” (transmisă involuntar) pentru români și mai ales pentru femeile din România?

Citește mai multe opinii de Cătălin Sturza


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button