avortMarşul pentru Viaţă

Alexandra Nadane: „Cea mai mare minciună a ideologiei pro-avort este că avortul rezolvă problemele femeii”

de Redacția Stiripentruviata.ro

Prezentă în studioul TRINITAS TV la emisiunea „Credință și cultură” – ediția dedicată Marșului pentru viață 2020 „Pentru viață. Pentru părinți. Pentru familie”, Alexandra Nadane, președinta Asociației „România pentru viață”, a vorbit despre falsele promisiuni ale avortului. Ea a spus:

„Cea mai mare minciună a ideologiei pro-avort este că avortul rezolvă problemele femeii și că avortul eliberează femeia de responsabilitate. În realitate, sunt… milioane de femei… care au fost afectate de trauma avortului, care regretă această decizie. Eu însămi am întâlnit persoane care, după treizeci și cinci – patruzeci de ani, regretă, se întreabă în fiecare zi ce ar fi devenit copilul lor, ce s-ar fi întâmplat dacă i-ar fi dat șansa să se nască. După patruzeci de ani, ca cineva să regrete, e ceva teribil. Avortul este o traumă pe care părinții o duc întreaga viață, din păcate.

De aceea, mișcarea pro-viață oferă un răspuns pentru adevăr. De ce? Pentru că sprijină femeia să-și ducă la bun sfârșit sarcina, să se bucure de alegerea vieții copilului, să se bucure de dragostea care se construiește în această relație dintre părinți și copii.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În același timp, este foarte important ca oamenii să înceapă să vorbească cât mai mult despre această tragedie pe care o provoacă avortul – pentru că, până la urmă, o femeie devine mamă în momentul în care este conceput un copil. La fel, un tată devine tată din momentul în care un copil este conceput.

Din păcate, așa cum scriam și în comunicatul Marșului pentru viață, presiunea care se pune de multe ori pe părinți care se confruntă cu diferite diagnostice, li se spune că copilul va avea diferite afecțiuni. Se confruntă cu o presiune foarte mare din partea societății pentru a avorta copilul. Și cumva se crede într-un mod fals că faci un lucru foarte bun dacă faci avort când ai un copil cu dizabilitate, pentru că el n-ar simți durerea. Însă copilul, organele, creierul lui se dezvoltă destul de devreme. Și, până la urmă, ce este mai important: ca un copil să trăiască, să fie sprijinit, să primească darul vieții, sau să moară și să i se ia orice șansă la viață?”

VIDEO

Urmărește emisiunea integrală aici.

România pentru viață organizează, împreună cu Studenți pentru viață, Marșul pentru viață 2020 „Pentru viață. Pentru părinți. Pentru familie” de la București. Marșul este evenimentul final al Lunii pentru viață 2020 „Pentru viață. Pentru părinți. Pentru familie”, organizată în martie în aproape 900 de localități din România și Republica Moldova. Organizatorii locali sunt diferiți, dar tema și data marșului sunt aceleași. Activitățile din Luna pentru viață sunt ateliere de lectură de cărți pro-viață cu copiii, proiecții de filme pro-viață, ateliere de creare de pancarte, ședințe foto, dezbateri și chiar un cros pro-viață (cel din urmă deocamdată doar la București).

Calendarul activităților din Luna pentru viață la București

Calendarul activităților din Luna pentru viață la Iași


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button