avortcriza de sarcină

Cutia pentru bebeluși a salvat primul copil din Ocala, Florida: Cum funcționează

de Redacția Stiripentruviata.ro

O „cutie pentru bebeluși” recent instalată la Departamentul de Pompieri din Ocala, Florida, a salvat recent primul copil. Mama lui l-a născut și l-a lăsat apoi în siguranță în cutia amenajată și climatizată, cu geam transparent, din peretele stației de pompieri.

Ocala Fire Rescue este primul departament de pompieri din Florida, SUA, care găzduiește o „cutie pentru bebeluși”. Alte 133 au fost instalate în peretele spitalelor, stațiilor de pompieri și ale misiunilor religioase din Statele Unite. Aceste cutii reprezintă o opțiune pentru mamele care se confruntă cu o sarcină neașteptată, dar nu vor să facă avort.

Cutia pentru copii din Ocala, Florida, se numește Safe Haven („Port Sigur”) și a fost instalată, în parteneriat cu departamentul local de pompieri, de activista pro-viață Monica Kelsey.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Cutiile sunt concepute pentru ca mamele să aducă în siguranță și în mod anonim copiii într-un loc sigur, unde vor fi preluați de profesioniști în îngrijire și plasament. Cutiile din pereții instituțiilor respective sunt dotate cu încălzire pe timp de iarnă, răcire vara și o alarmă silențioasă pentru personal, atunci când un copil a fost introdus.

„După ce am primit primul copil prin intermediul cutiei, a devenit clar că această resursă salvează vieți. Faptul că sistemul Safe Haven Baby Box din Ocala tocmai a salvat o viață este cea mai mare recompensă a noastră”, a declarat Clint Welborn, șeful departamentului de salvare a pompierilor din Ocala.

Fondatoarea sistemului de cutii pentru bebeluși, Monica Kelsey, s-a născut în urma unei crize de sarcină. A fost concepută în urma unui viol, dar mama ei a ales viața pentru ea, iar aflarea acestui fapt a transformat-o pe Monica Kelsey într-o apărătoare a vieții.

„Suntem foarte mândri că un părinte altruist și-a predat cu dragoste copilul prin intermediul unui Baby Box de sărbători!” a spus Monica Kelsey. „Suntem atât de fericiți că această comunitate a fost pregătită pentru o astfel de situație. Știm că acest bebeluș va fi foarte mult iubit de o familie adoptivă și suntem încântați să putem proteja bebelușii de abandon.”

Fiecare stat american are câte o lege care oferă adăpost sigur nou-născuților. Aceste legi le permit mamelor care nu vor sau nu pot să-și crească bebelușii să-i lase în anumite locuri, cum ar fi stații de pompieri, spitale sau secții de poliție, fără ca acest lucru să mai fie considerat abandon.

O astfel de cutie pentru bebeluși, numită „Fereastra Vieții”, a fost instalată la Spitalul raional central din Storojineț, în Bucovina de Nord (Ucraina).

Leagănele vieții: Baby box, o soluție salvatoare de viață pentru copiii și mamele în dificultate

Leagănul Speranței, prima cutie pentru bebeluși din Canada, a fost instalat în zidul unei unități de pompieri


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button