avortcriza de sarcină

Primul baby-box din Texas, instalat la o stație de pompieri: „Ne ocupăm cu salvarea de vieți”, spun aceștia

de Redacția Stiripentruviata.ro

Primul Baby-box („Cutie pentru bebeluși”) din statul american Texas a fost instalat recent la o stație de pompieri din Abilene.

„Ne ocupăm cu salvarea de vieți și avem o mulțime de echipamente în acest scop”, a spus Cande Flores, șeful pompierilor din localitate. „Pentru noi, cutia sigură pentru bebeluși abandonați nu este decât o nouă piesă de echipament cu care salvăm vieți.”

Baby-boxul„ Safe Haven” este instalat în peretele stației de pompieri, are aer condiționat, pătuț și temperatură controlată. Părinții pot lăsa copilul acolo în absolută anonimitate, deschizând ușa de afară a cutiei.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Baby-boxurile din Texas vor funcționa în baza Legii „Bebe Moise”, care le permite părinților care nu se simt capabili să crească copilul, să-l lase după naștere în aceste cutii instalate la stații de pompieri, la spitale sau secții de poliție – în termen de 60 de zile de la naștere.

Părinții nu vor fi acuzați de abandonarea copilului, iar bebelușul va fi preluat în siguranță, dus la medici și dat spre adopție.

Fiecare stat american are astfel de legi, care previn avortul, infanticidul sau abandonarea nou-născuților sub cerul liber. În prezent, 17 state au locații Safe Haven Baby Box, care au salvat deja mai mult de 40 de copilași.

Cutia din Abilene, Texas, a fost instalată de o organizație locală pro-viață care a strâns 20.000 de dolari în acest scop. Texasul are cea mai mare rată de abandon de copii din SUA.


Leagănele vieții: Baby box, o soluție salvatoare de viață pentru copiii și mamele în dificultate


Cutia pentru bebeluși a salvat primul copil din Ocala, Florida: Cum funcționează


Leagănul Speranței, prima cutie pentru bebeluși din Canada, a fost instalat în zidul unei unități de pompieri


„Fereastra veții”: În Bucovina de Nord funcționează o „cutie pentru bebeluși” abandonați


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button