avort

Adopția unui bebeluș considerat blestemat

Până în ziua în care s-a născut, Adam a stat în siguranță în pântecele mamei sale. Însă, la scurt timp de la naștere, într-un spital din Alipur, India, a fost abandonat. Se născuse cu grave malformații fizice. Era un copil a cărui viață, mulți dintre cei care trăiesc în aceste State Unite ale abundenței, nu ar fi considerat-o demnă de trăit.

În ciuda insistențelor cadrelor medicale, familia lui a refuzat să îl ia acasă. Nimeni nu îl dorea. Nici unul dintre ei nu și-a deschis porțile inimii sau ale casei pentru a-l primi. Ba mai mult, s-a aflat că cei din satul în care locuiau părinții, doreau să îl otrăvească în cazul în care copilul ar fi fost dus acolo.

Așa că, Adam a rămas în spital așteptându-și adevărata familie. Și nu a trebuit să aștepte mult.

În același spital în care se născuse Adam, lucra un cuplu de tineri, căsătoriți doar de șase luni: Raja Paulraj, psihiatru, și Jessica Cooksey Paulraj, asistentă medicală și profesor de asistență medicală. Au auzit despre acest bebeluș abandonat și s-au dus la el.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

S-au îndrăgostit de el de cum l-au văzut. Deși doctorii le-au spus că Adam va trăi cel mult câteva săptămâni, totuși, cei doi l-au adoptat. Jessica a scris pe blogul ei:

Așa cum găsim scris în epistola Sfântului Apostol Pavel către Romani, capitolul 8, noi ne confruntăm cu propria noastră adopție, ca fii și fiice ai lui Dumnezeu. Iar atunci când Adam a fost abandonat la spitalul în care lucram din cauza severelor malformații fizice, am fost treziți la realitatea propriei noastre neputințe spirituale de dinaintea  adopției, neputință de la care Dumnezeu ne-a salvatt prin dragostea Sa nemărginită, tocmai prin intermediul adopției.”

Adam a fost diagnosticat cu Bartsocas-Papas, o afecțiune rară ce aduce cu ea anomalii fizice. S-a născu fără pleoape și nas, având o fisură severă pe cerul gurii și buze, cu deformări majore ale mâinilor și cu picioarele lipite. Creierul, plămâni și inima îi erau însă sănătoase. Cei care suferă de această boală mor înainte de a se naște sau la scurt timp după aceea. În lume există doar 24 de cazuri cunoscute. Celor doi soți li s-a spus că pur și simplu trebuie doar să îi asigure lui Adam confortul.

Însă ei nu s-au mărginit doar la asta, luând legătura cu toți prietenii lor. Și iată că, de la un astfel de prieten, ce lucra la UNCHospitals din Chapel Hill, au primit vestea cu privire la miracolul pe care ei îl căutau. La două luni de la naștere Adam era în Carolina de Nord suferind primele intervenții chirurgicale. Una pentru a-i fi reconstruite pleoapele, prevenind astfel pierderea vederii, și una pentru reconstrucția buzei.

Însă operațiile sunt foarte scumpe. Cu toate acestea, în câteva zile a fost înființat Fondul Bebelușului Adam și peste 140.000 de dolari au fost adunați rapid pentru a-i ajuta pe Raja și Jessica să-i ofere lui Adam îngrijirea medicală de care avea nevoie. De fapt, în ciuda prognosticurilor pesimiste ce i s-au acordat lui Adam, el va împlini doi ani peste câteva săptămâni. De asemenea, între tim, a devenit frate mai mare.

Chiar săptămâna aceasta, Adam a suferit o operație de reconstrucție a cerului gurii. Aceasta aduce cu sine speranța că Adam va putea mânca și vorbi. În viitor, el va folosi proteze atât pentru mâini cât și pentru picioare. Dar, chiar și fără aceste daruri, Adam – un copil pe care familia lui l-a văzut ca pe un blestem – are parte de dragoste și bucurie. Este plin de energie, se hârjonește cu fratele lui și este la fel ca orice alt băiețel.

Într-un interviu acordat postului de local de știri, ABC, Raja a declarat:

Pur și simplu îl văd pe Adam atât de frumos. De multe ori observăm doar lucrurile anormale dar le ratăm pe cele frumoase ce se ascund după acest așa-zis anormal.”

Jessica și Raja sunt oameni obișnuiți ce au urmat chemarea lui Dumnezeu. Ei au văzut un copilaș ce avea nevoie de dragoste, de o casă, de o familie, iar ei i-au oferit-o. Prin fapta lor, cuplul este exemplul perfect al unor oameni ce susțin cu adevărat spiritul pro-viață. Un spirit ce consideră viața ca fiind prețioasă , demnă și frumoasă.

Fiecare este dorit de cineva.

Adam va avea nevoie de multe alte operații, dar din moment ce el nu este încă cetățean american, nu are asigurare de sănătate. Pentru a-i ajuta pe Jessica și Raja să-i ofere în continuare asistența de care are nevoie, puteți să donați în Fondul Bebelușului Adam.

De Nanncy Flanders, 30 august 2013
Prelucrare după: LiveActionNews
Traducere: Maria Chiribeș


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button