avortcriza de sarcinăsarcină

Patricia și-a văzut copilul mort după ce a luat pastila de avort: „Vinovăția… este imposibil de descris”

Adaptat după Bridget Sielicki, Patricia saw her baby after taking abortion pill: ‘The guilt… is impossible to describe’

Când a primit pastila pentru avort, Patriciei i s-a spus că nu are de ce să își facă griji: medicul a minimizat efectele pastilei, susținând că va avea „sângerări, eventual coagulări, iar complicațiile rezultate în urma administrării pastilelor pentru avort sunt rare”. „L-am crezut”, mărturisește Patricia.

Totuși, la o oră după ce a luat pastila acasă, a realizat că doctorul a mințit: „Aveam cele mai mari dureri fizice din viața mea – mai rele decât durerile nașterii.” Patricia avea sângerări atât de puternice încât a crezut că moare în timp ce elimina cheaguri de sânge de mărimea mingilor de baseball.

„Cel mai rău a fost când stăteam pe toaletă și am simțit că elimin un cheag care se simțea ciudat. Când m-am uitat în toaletă mi-am văzut bebelușul. Avea cap, corp, mânuțe și piciorușe. Rușinea și vinovăția pe care le-am simțit în acel moment, când am fost forțată să îmi arunc în toaletă copilul avortat, sunt imposibil de descris”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Din păcate, experiențe ca ale Patriciei nu sunt rare. Studiile arată că pastila pentru avort este de patru ori mai periculoasă decât avortul chirurgical. Complicațiile includ sângerări abundente, crampe severe, greață, diaree, vărsături, dureri abdominale și dureri de cap. 

Câteva explicații:

Avortul medicamentos implică două etape: prima oară se administrează mifepristona, care oprește nutrienții să meargă către copil și să îl hrănească, iar apoi misoprostol, care provoacă contracții prin care este eliminat corpul bebelușul mort. De multe ori, femeia ia aceste medicamente acasă, fără supravegherea unui doctor.

Un studiu a arătat că 6% din complicațiile provocate femeilor de pastila pentru avort au fost suficient de grave pentru ca acestea să ajungă de urgență la spital. Pe lângă complicațiile fizice, multe femei au suferit traume severe după ce au luat pastila pentru avort și și-au văzut copilul mort.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button