Actorul american Kevin Sorbo: „Un partid care susține avortul nu poate să ne dea lecții despre morală”
„Un partid care susține avortul în detrimentul vieții, imigranții ilegali în dauna propriilor cetățeni și refugiații în locul veteranilor nu cred că poate să ne dea lecții despre morală”, aceasta este reacția actorului american Kevin Sorbo la dezbaterea din spațiul public din SUA în care politicieni ai Partidului Democrat și-au proclamat superioritatea morală față de republicani, postată pe Twitter weekendul trecut.
Kevin Sorbo, cunoscut pentru interpretarea personajului principal din serialul „Hercule” sau a căpitanului Dylan Hunt din serialul „Andromeda”, este unul din puținii actori pro-viață de la Hollywood. Sorbo și-a exprimat în repetate rânduri poziția contra avortului.
Anul trecut Sorbo a scris un articol în care spunea: „Umaniștii laici au făcut cuvântul avort să sune ca un drept al femeii, sinonim cu asistența medicală, emanciparea femeii sau lupta pentru drepturile femeii, o alegere, o soluție, orice numai ceea ce este în realitate. Adevărul este că avortul este o terminare a vieții, un eufemism pentru crimă, deoarece singurul motiv pentru avort este acela de a împiedica o naștere, nașterea unui om. Îl îmbrăcăm cu sintagma „corpul meu, alegerea mea”, însă există o viață în pântec, iar acea viață este eliminată prin procedura brutală a avortului.”
Sorbo a vorbit și despre situația contradictorie unde există legi care protejează ouăle animalelor în pericol de dispariție, însă nu există legi pentru apărarea copiilor din pântec: „În anumite cazuri deranjarea unui cuib sau furtul unui ou de broască țestoasă de mare sunt considerate infracțiuni și se pedepsesc cu ani de închisoare și amenzi uriașe, însă a avem o întreagă industrie în această țară dedicată uciderii ființelor umane nenăscute. Am dat prin lege dreptul cetățenilor de a-și ucide descendenții, numai în baza mărimii sau locației, privându-i de dragostea adevărată și durabilă. Aceasta este în esență definiția răului. Ne rugăm ca miile de copii uciși să nu fie uitați niciodată!”
Foarte bun aeticolul, actorul descrie situatia in termeni eleganți, insa prea mulți trec cu vederea sau nu inteleg, din păcate, dimensiunea problemei.