familie

Camelia Smicală: „Nu suntem rezidenți în Finlanda, ci ținuți forțat în această țară pe baza faptului că tatăl este finlandez. De ce MAE acceptă încălcarea Convenției Consulare?”

Camelia Smicală explică încă o dată pe Facebook care este situația copiilor ei, cetățeni români, în Finlanda. Redăm postarea integrală:

„Pentru cei care tot intreaba de ce au fost luati copii:nu poate explica nimeni ,deoarece au facut o „varza de ilegalitati” din care nici ei nu mai inteleg nimic

Precizez că dețin custodia copiilor și conform hotărârii Curții Supreme din Finlanda, aflată în vigoare, copiii ar trebui să aibă domiciliul la domiciliul meu. Nu suntem rezidenti in Finlanda. Suntem tinuti fortat ,impotriva vointei noastre ,in aceasta tara ,pe baza faptului ca tatal copiilor este finlandez. Este vorba despre detentie .Deci,libertatea de circulatie nu exista. Nici alte drepturi ale omului.

Cateva semne de intrebare care ar putea reprezenta raspunsul la intrebarile voastre:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

– Andreea e acasa. Andreea e copilul meu, crescut de mine.

– daca as fi fost mama denaturata ,de ce au separat copiii?(Andreea e acasa ,Mihai nu are voie sa se vada cu Maria ,deoarece ar reprezenta un pericol pentru aceasta)

– de ce copiii au dreptul sa vina in „vizita” acasa?

– de ce episcopul MACARIE este considerat un pericol pentru copii si are restrictie totala sa-i vada

– de ce parintii mei(tatal pediatru de o viata,mama farmacista ,fratele meu ,doctor  ) nu au dreptul sa vada copiii?

– de ce ambasadorul Romaniei la Helsinki nu poate vedea copiii (este scris ca nu este in interesul copiilor sa se intalneasca cu ambasadorul).De ce MAE accepta prin aceasta incalcarea Conventiei Consulare de la Viena?

– de ce scoala copiilor a reprezentat un pericol pentru copii ,astfel incat a trebuit schimbata de urgenta ?

– de ce toti prietenii copiilor au interdictie de a-i vedea?

– de ce copiilor le este intezis sa mearga duminica la biserica?

– de ce copiilor li se refuza alt psiholog si implicit evaluare psihologica (second opinion) cu exceptia acelui psihiatru NEONATOLOG ,care scrie de 3 ani de zile  rapoarte fara sa fi vorbit o singura data cu copiii?”

Din 2015, copiii sunt despărțiți unul de celălalt, cât și amândoi de mamă în urma unei reclamații nefondate a fostului soț violent al Cameliei Smicală.

După o lungă perioadă în care copiilor nu li s-a permis să fie vizitați de mamă sau duhovnic, episcopul ortodox român Macarie al Europei de Nord, și nu li s-au acordat dreptul elementar la un avocat, acum copiii au dreptul să petreacă uneori sfârșitul de săptămână la mama acasă, iar avocatul lor a reușit să depună o cerere pentru audierea copiilor în instanță.

De altfel, copiii și-au exprimat în repetate rânduri dorința de a se întoarce definitiv acasă, inclusiv de față cu Ambasadorul României la Helsinki.

FINLANDA. Mihai Smicală, strigăt de ajutor: „Mi-au făcut pașaport și mă trimit în Estonia” Nu se simte protejat de Protecția Copilului


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


2 Comments

  1. Am si eu o-ntrebare: de ce tatal copiilor, finlandez, nu-i supus nici unui control psihiatric? cine-are interes? despre Melescanu si Johannis se stie ca-s lashi, important e ca ultimul sa nu fie reales anul asta la Cotroceni. România având în primul rând nevoie de-un presedinte curajos.

  2. daca am avea o justitie care sa apere interesele romanilor si nu ale strainilor v-ati lua copiii si-ati fugi repede in Romania ..asa insa va vor trimite vandutii astia repede inapoi …in alta ordine de idei..ce femeie frumoasa ..n-a visat norvegianul ala asa femeie nici cand tragea iarba pe nas

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button