valorile familiei

Interviu cu Sharon Slater, Președintele Family Watch International, SUA / Forumul Internațional „Familii numeroase și viitorul umanității”

sharon_med

de Știri pentru viață

Care este motivul personal care v-a determinat să activați în mișcarea pentru-viață?

Am fost invitată la ONU ca observator. Nu fusesem niciodată implicată politic. Eram o mamă de copii în școala primară, dar dintr-un motiv sau altul am acceptat invitația și m-am dus la Geneva. Am fost pusă într-o sală și mi s-a cerut să notez orice lucru pozitiv în legătură cu familia din cele ce se discutau. Dar foaia mea a rămas goală, fiindcă nu se spunea nimic în favoarea familiei. Tot ce se discuta era împotriva familiei. În cele din urmă, o delegată a ridicat mâna și a spus un lucru bun.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Citește și: Forumul Internațional „Familia numeroasă și viitorul umanității” s-a încheiat ieri la Moscova

A spus: „Trebuie să introducem ceva aici despre respectul pentru valorile religioase și culturale”. A fost de parcă ar fi detonat o bombă în sală. Toată lumea a tăcut, apoi, brusc, au început toți să se certe, spunându-i de ce propunerea ei era un lucru rău, că era greșită, că nu se potrivea.

Am început să tremur, fiindcă mi-am dat seama că aveam o broșură în poșetă, pe care o lăsasem în cealaltă parte a încăperii, iar în ea erau citatele exacte de care delegata avea nevoie, din documente aprobate anterior de ONU. Aceasta demonstra că exista un larg consens la ONU pentru lucrul pe care ea tocmai îl spusese. Nu știam ce să fac, cum să i-o dau. Mă gândeam că o să fiu dată afară, dar mi-am luat inima în dinți și m-am dus să iau broșura. Era foarte aglomerat, dar mi-am croit drum până în spatele delegatei care vorbea și i-am pus în poală materialul.

Ea tot încerca să argumenteze. Și, când a privit în jos, ochii i-au căzut chiar pe citatele de care avea nevoie. Le-a citit și a demonstrat astfel că la ONU acest lucru era cuprins în multe documente, se agrease deja asupra propunerii ei. Și a câștigat dezbaterea.

Apoi m-a tras deoparte pe hol și m-a întrebat: „Cine ești?” Eram o mamă. Dar o mamă care s-a întâmplat să se afle la locul și momentul potrivit pentru a influența negocieri internaționale cu efect în toată lumea.

Aceasta mi-a schimbat viața. M-am gândit că, dacă o mamă fără experiență poate influența negocierile internaționale, ce ar fi dacă această mamă s-ar pune puțin pe învățat? Ce-ar fi dacă am aduce și alți oameni, experți, medici, avocați, tineri, bunici, pentru a vorbi despre aceste chestiuni?

Am început să-i ajutăm pe diplomații de la ONU, care sunt foarte viteji, oferindu-le sprijin. Se întâmpla acum 15 ani. De atunci, mi-am dedicat viața organizării de evenimente, aducerii oamenilor laolaltă, activităților de lobby pe lângă diverse organizații non-guvernamentale și am înființat Coaliția pentru Drepturile Familiei de pe lângă ONU (UN Family Rights Caucus). Am avut mult succes.

La Națiunile Unite are loc o bătălie continuă pe subiectul sexualității copiilor, pe subiecte legate de viață, pe tema problemelor LGBT, pe tema familiei și a valorilor religioase. Iar diplomații de acolo au nevoie de sprijin și de oameni din diverse țări, care să vină și să facă lobby pentru propria țară și astfel să ne ajute să facem și noi același lucru pentru toate țările.

Cel mai recent și răsunător succes l-am repurtat în iunie. Am sprijinit diplomații care au făcut să treacă o rezoluție pentru protejarea familiei la Consiliul ONU pentru Drepturile Omului. S-a luptat mult, a fost o bătălie crâncenă, multe țări care sunt împotriva familiei au vrut să o redefinească, dar am învins.

Iar această rezoluție cerea înființarea unei comisii pentru familie la Consiliul ONU pentru Drepturile Omului, care va avea loc luni (15 septembrie 2014). Așa că organizăm multe evenimente pro-familie pentru a sprijini acest efort, printre care și „Declarația Drepturilor Copilului și ale Familiilor Acestora”.

Este un proiect la care Coaliția pentru Drepturile Familiei de pe lângă ONU lucrează cu mult entuziasm, un apel din partea copiilor lumii către Națiunile Unite, pentru a proteja dreptul fiecărui copil la viață, la o mamă și un tată, dreptul copilului la inocență și la copilărie, și un apel către ONU pentru a proteja instituția familiei, așa cum și-a asumat obligația într-o mulțime de documente de drepturile omului.

Îi invităm pe toți cei care citesc acest interviu să acceseze www.unfamilyrightscaucus.org și să dea click pe „Current initiatives”. Acolo vor găsi această declarație și o explicație despre cum o pot semna online. Este și o excelentă ocazie pentru ei de a-și educa copiii cu privire la  câteva principii importante.

Așa cum vă povesteam la început despre importanța limbajului consensual de la ONU, limbajul folosit în directivele anterioare ale ONU, și această declarație se bazează pe consensul ONU, pe care aceeași organizație îl ignoră complet în prezent.

Iar copiii au nevoie de familii, au nevoie de părinți și vrem să îi facem să înțeleagă aceste principii și să semneze petiția care apelează la statele-membre ONU pentru a respecta aceste drepturi.

Cu ce gânduri și așteptări ați venit la acest forum?

Este un eveniment istoric, care a adus laolaltă oameni de pe diverse continente, din diverse țări, și cred că, așa cum se întâmplă după astfel de conferințe, se vor întâmpla și miracole, oamenii vor lua legătura între ei, se vor implica în proiecte, vor lua îndrăzneală.

Îți dă putere să vezi că oficiali guvernamentali, lideri ai societății civile și lideri religioși din întreaga lume împărtășesc aceleași valori ale familiei. Toți ne vom întoarce acasă plini de idei și proiecte noi și se vor întâmpla multe lucruri bune, sper, în zona politicilor familiale din țările noastre.

Ce mesaj aveți pentru familiile din România?

Păstrați familia ca celula de bază a societății, nu permiteți influențelor venite dinspre țările dezvoltate să-și impună propria vedere asupra familiei.

Dacă ar fi să fac un avertisment, ar fi că o parte din agenda cu care ne luptăm este o agendă ascunsă, care își propune să ne sexualizeze copiii. Se încearcă stabilirea unui drept internațional la educație sexuală comprehensivă (n.ed. – un tip de educație sexuală care învață despre relațiile sexuale, despre bolile cu transmitere sexuală și despre contracepție, fără a încerca includerea acestora într-o viziune morală și pentru familie). Voi face o prezentare a acestui program finanțat de ONU, care își propune să învețe copiii de la cea mai fragedă vârstă că au dreptul la plăcere sexuală și cum să o obțină, precum și multe lucruri pe care nu le consider potrivite a fi discutate între oameni maturi și pe care, cu toate acestea, propun să le fie predate copiilor foarte mici.

Trebuie să fiți la curent cu ce învață copiii voștri la școală și cu orice program la care participă în cursul zilei.

Programele de educație sexuală sunt principalul mecanism prin care activiștii pentru drepturi sexuale vor să-și atingă obiectivul de a schimba lumea și familia.

Citește și:
Interviu cu Theresa Okafor, Director la Fundația African Cultural Heritage, Nigeria / Forumul Internațional „Familii numeroase și viitorul umanității”

 

Interviu cu Antonio Brandi, Președinte Pro Vita, Italia / Forumul Internațional „Familii numeroase și viitorul umanității”

 

Interviu cu Patrick Buckley, Consultant ONU, Președintele European Life Network, UK / Forumul Internațional „Familii numeroase și viitorul umanității”

 

Interviu cu Sharon Slater, Președintele Family Watch International, SUA / Forumul Internațional „Familii numeroase și viitorul umanității”

 

John-Henry Westen, co-fondator LifeSiteNews.com: „Când familia devine instabilă, se destabilizează și societatea. Dacă vrem să menținem civilizația, trebuie să menținem familia”

 

Interviu cu Alexey Komov, Director de Programe Internaționale la Fundația Sf. Vasile cel Mare / Forumul Internațional „Familii numeroase și viitorul umanității”

 

Interviu cu Înaltpreasfințitul Michel, Arhiepiscopul Genevei (Elveția) și Europei Occidentale – Patriarhia Moscovei / Forumul Internațional „Familii numeroase și viitorul umanității”

 

Interviu cu John-Henry Westen, cofondator și redactor-șef la LifeSiteNews.com, Canada / Forumul Internațional „Familii numeroase și viitorul umanității”

 

Forumul Internațional „Familii numeroase și viitorul umanității”. Interviu cu părintele Artemîi Șumbasov, coordonator social în eparhia Iskitimskaia din Mitropolia Novosibirsk, Rusia

 

„E nevoie de o alianță internațională pentru ocrotirea familiei”. Discursul Mitropolitului Ilarion de Volokolamsk la Forumul Internațional „Familia numeroasă și viitorul umanității”

 

Declarația finală a Forumului Internațional „Familia Numeroasă și viitorul Umanității”, Moscova, 10-11 septembrie 2014

 

„Omenirea trebuie să facă o alegere morală conștientă, de care depinde întregul său viitor”

 

 



Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button