valorile familiei

Declarația finală a Forumului Internațional „Familia Numeroasă și viitorul Umanității”, Moscova, 10-11 septembrie 2014

ro

APEL urgent către națiunile lumii

Către toți oamenii de bine de pretutindeni

Către toți liderii religioși

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Către liderii de opinie

Către liderii din diverse arii profesionale

Către organizațiile de femei și tineret

Către Adunarea Generală ONU

Către șefii de stat și de organisme legislative

Către mass media

Noi, participanții la Formul Internațional «Familii numeroase și viitorul umanității», organizat la Moscova în 10-11 septembrie 2014, ne exprimăm profunda îngrijorare, deoarece anumite țări promovează cu tenacitate politici și o campanie de propagandă fără precedent care în final vor duce la distrugerea Familiei Naturale – o instituție care într-o societate civilizată constituie fundamentul pentru ordinea, prosperitatea și pacea socială a unui stat.

Supraviețuirea umanității se bazează pe sistemul familiei și al legăturilor de rudenie care se formează prin căsătoria dintre un bărbat și o femeie și copiii care li se nasc. Acesta este unicul element capabil să asigure reproducerea, stabilitatea și continuitatea civilizației umane. Toate celelalte tipuri de relații sexuale sau alianțe de intenție care exclud nașterea de copii sunt lipsite de sens, pentru că sunt golite de însăși noțiunea stabilită prin definiție pentru familie. Niciun interes economic sau politic nu poate servi drept pretext pentru a înlocui cu un surogat conceptul de familie care a trecut testul istoriei.

Cu regret declarăm că politica sistematică urmată de elitele conducătoare din țările dezvoltate ale lumii pentru a impune „teoria societății post-moderne” – în esență, o „societate a consumerismului fără limite”, o politică de creare a unei societăți a indivizilor total nepreocupați de viitor, care se concentrează exclusiv pe satisfacerea propriilor dorințe egoiste de moment. În realitate, o astfel de societate este în ultimă instanță destinată să distrugă credința în Dumnezeu, precum și încrederea în bine. Aceste politici post-moderne axate pe averea materială distrug umanitatea din făptura umană (așa cum a fost ea creată de Dumnezeu) și năruiesc dimensiunea spirituală a omului – trăsături care îl disting pe acesta în sânul Naturii Vii.

Facem apel la toți oamenii care recunosc semnificația și valoarea Familiei Naturale în menținerea civilizației umane:

  •  Să stea uniți în fața amenințării pe care o reprezintă totala dezumanizare a societății, să instituie o barieră în calea interferenței ideologice în viața particulară a oamenilor, care are loc cu sprijinul statului, în încercarea de a impune majorității stilurile de viață și preferințele sexuale ale unei minorități;
  •  Să se străduiască să propună inițiative legislative în legile fundamentale și constitutive ale tuturor țărilor, prin care să se definească în mod clar relațiile în mod natural predeterminate din cadrul familiei și relațiile dintre bărbat și femeie, copiii acestora și rudele lor;
  •  Să pledeze pentru și să sprijine Familia Naturală ca unica sursă de supraviețuire a civilizației și a Omenirii;
  •  Să se folosească de toate ocaziile oferite de zilele internaționale tematice (Ziua Copilului, Ziua Familiei etc.) ale căror sloganuri trimit la valorile tradiționale, cu scopul de a-și demonstra dezacordul și dizidența față de tendințele distructive sprijinite de stat în viața de familie și viața sexuală – mai ales cea a tinerilor – și să consolideze înțelesul Familiei Naturale ca temelie a vieții umane la nivel individual, societal, la nivel de stat și de civilizație;
  •  Să se opună utilizării cinice a femeilor pe post de mame-surogat, în interesul legăturilor și alianțelor între persoane de același sex;
  •  Să susțină interesul copiilor și să lucreze pentru adoptarea de legi care interzic sub orice formă propaganda despre relațiile homosexuale în rândul copiilor și tinerilor;
  •  Să inițieze și să sprijine cercetări științifice pentru studierea condițiilor și a perspectivelor de dezvoltare a Familiei Naturale, precum și dezvoltarea efectelor negative la nivel psihologic și social al creșterii de copii în familii formate din persoane de același sex;
  •  Să sprijine eforturile publice de asigurare a integrității vieții umane din momentul conceperii sale și până la moartea naturală, să protejeze copiii de influențele care le afectează individualitatea și să susțină dreptul părinților – atât al tatălui, cât și al mamei – de a-și crește copiii;
  •  Să ceară inițiative și directive din partea guvernelor și șefilor de stat pentru a asigura protecția Familiei Naturale, a copilăriei și maternității atât în politica internă, cât și în cea externă.

Facem un apel urgent la Adunarea Generală ONU, la Secretarul General ONU și la Comisarul Suprem al ONU pentru Drepturile Omului ca, în formularea programelor Națiunilor Unite, să respecte, în litera și spiritul lui, Articolul 16 din Declarația Universală a Drepturilor Omului, care subliniază înțelegerea Familiei Umane ca singura noțiune posibilă și acceptabilă pentru civilizația umană și să proclame în viitorul apropiat un An Special sau un Program în sprijinul Familiei Naturale.

Îi invităm pe toți cei care sunt de acord cu acest Apel să se alăture lui, de dragul supraviețuirii vieții și civilizației pe Pământ.

 Citește și:
John-Henry Westen, co-fondator LifeSiteNews.com: „Când familia devine instabilă, se destabilizează și societatea. Dacă vrem să menținem civilizația, trebuie să menținem familia”
Interviu cu Alexey Komov, Director de Programe Internaționale la Fundația Sf. Vasile cel Mare / Forumul Internațional „Familii numeroase și viitorul umanității”
Interviu cu Înaltpreasfințitul Michel, Arhiepiscopul Genevei (Elveția) și Europei Occidentale – Patriarhia Moscovei / Forumul Internațional „Familii numeroase și viitorul umanității”
Interviu cu John-Henry Westen, cofondator și redactor-șef la LifeSiteNews.com, Canada / Forumul Internațional „Familii numeroase și viitorul umanității”
Forumul Internațional „Familii numeroase și viitorul umanității”. Interviu cu părintele Artemîi Șumbasov, coordonator social în eparhia Iskitimskaia din Mitropolia Novosibirsk, Rusia
„E nevoie de o alianță internațională pentru ocrotirea familiei”. Discursul Mitropolitului Ilarion de Volokolamsk la Forumul Internațional „Familia numeroasă și viitorul umanității”
Declarația finală a Forumului Internațional „Familia Numeroasă și viitorul Umanității”, Moscova, 10-11 septembrie 2014
„Omenirea trebuie să facă o alegere morală conștientă, de care depinde întregul său viitor”
Forumul Internațional „Familia numeroasă și viitorul umanității” s-a încheiat ieri la Moscova

 

 

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button