familievalorile familiei

Protecția copilului din Germania răpește cei 7 copii ai familiei Furdui. Sen. Titus Corlățean susține reîntregirea familiei

de Redacția Stiripentruviata.ro

Familia Furdui este o familie de români care locuiește în Germania de nouă ani. Familia are 7 copii: David – 15 ani, Naomi – 14 ani, Estera – 13 ani, Natalia – 12 ani, Ruben – 11 ani, Albert – 9 ani și Lea – 1 an. Petru lucrează în domeniul instalațiilor și amenajărilor interioare, iar Camelia este casnică, dedicând tot timpul îngrijirii și creșterii copiilor.

În data de 26 aprilie 2021, statul german, prin instituția de protecție a copilului, Jugendamt, le-a confiscat copiii fără preaviz și fără o anchetă socială. În acest moment, aceștia sunt ținuți nejustificat în două cămine, iar fetița cea mică într-o familie socială. Copiii și-au exprimat pe diverse căi dorința de a veni acasă și de a fi împreună cu părinții, dar acest lucru nu este luat în considerare.

Abuzul s-a petrecut după ce fiul cel mare, David, ar fi povestit la școală, profesorilor, că părinții o bat pe sora lor mai mică.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Camelia Furdui, mama copiilor, a povestit după ce copiii au fost luați:

„David a spus la școală că noi am bătut-o pe Lea amândoi duminică și David își face grijă pt Lea și pentru frățiorii lui. Pentru asta au decis să ia copii că nu sunt în siguranța cu noi, și că îi ducem des la biserică. Fetele au spus că au primit ceva disciplină în trecut.

Nu am crezut. Am spus dar dați-ne o foaie să scrie cine a luat copii, ora și motivul să avem și noi. Am întrebat și dacă putem să vorbim cu copiii mari. Fata Natalia a întrebat dacă poate să rămână acasă. I-au spus că nu are această opțiune, a plâns. M-a pus să fac bagajul la bebe… ceilalți să facă singuri. (…) Nu au întrebat pentru bebe ce lapte bea, ce biberon folosesc. Nu am fost anunțați de la școală, nimic, nici o informație nici de ei.

Au spus că Lea merge la familie maternală, iar ceilalți o sa fie în grupe de cate 2 în instituție pentru copii (separați în 4 locuri diferite). Mi-au spus că dacă spun că sunt bătută de soț pot rămâne copiii împreună cu mine, dar nu e așa ceva la noi. Nu am putut să pup nici pe bebe nici pe ceilalți ca a venit o a 3-a persoană în casă, nu s-a prezentat, doar i-a băgat pe Albert și Ruben în mașină repede, iar pe bebe l-a pus soțul meu în altă mașină cu Natalia.”

Jugendamt nu a oferit părinților absolut niciun ajutor sau consiliere cu privire la ce ar trebui îmbunătățit în relația dintre părinți și copii. Nu oferă sub nicio formă sprijin în direcția reîntregirii familiei, dimpotrivă, încearcă pe orice cale să îndepărteze copiii de părinți.

Senatorul Titus Corlățean, care a fost în Germania și a discutat cu familia și cu autoritățile, a concluzionat:

„Pot să spun fără ezitare ca asistăm la un abuz îngrozitor. Solidaritatea românească și creștină trebuie să se manifeste!

După protestele de la Hanovra și de la Viena, urmează pe 6 noiembrie proteste în fața ambasadelor Germaniei la Londra și Roma, iar apoi în SUA, Australia și multe alte țări. Și, evident, în România. Până acum am privilegiat canalul politico-diplomatic și demersurile discrete.

Se pare că autoritățile germane ignoră însă realitățile legate ce acest caz, inclusiv elementele grave pe care le-am descoperit în vizita mea în Germania (alături de deputatul PNL Ben Oni Ardelean și de o delegație din România și alte state europene-organizatii neguvernamentale și culte) și pe care le-am pus la dispoziție autorităților MAE german la Berlin.”

Familia Furdui

În 6 noiembrie, senatorul va participa la protestul de la Roma.

Protestele sunt organizate de obicei în dreptul ambasadelor Germaniei din străinătate.

Protestele din 6 noiembrie 2021

Roma: Piazza Castro Pretorio, orele 10:30-13:30
Londra: 23 Belgrave Square, London SW1X 8PZ

Site: Furduifamily.org/proteste/

La protestul de la Viena, din 9 octombrie, au participat, printre alții, Pastorul Viorel Iuga și Deputatul Robert Sighiartău.

Protest la Hanovra, 25 septembrie 2021


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button