adolescenţifamiliereligiesfaturi pentru tineritrafic de persoanevalorile familiei

Părintele Dan Damaschin și băiatul care vrea să schimbe lumea. Corupția se combate crescând oameni integri

Sub impresia unul film documentar despre traficul de persoane, care a fost realizat în septembrie la Caracal, părintele Dan Damaschin a postat pe o rețea de socializare un mesaj despre responsabilitatea familiilor și comunităților de a crește și educa oameni integri, pentru a opri disoluția morală și corupția din societate. Redăm mai jos textul lui.

Un copil de 10 – George

Toată lumea a stat o vară întreagă cu sufletul la gură așteptând vești de la Alexandra din Caracal.

Urmărind zilele trecute filmul documentar al Evgheniei Kironaki de la În Premieră, ,,Trafic la nivel înalt”, am înțeles și eu, la fel ca mulți dintre dumneavoastră, că peștele de la cap se împute. E tare tare dureros să vezi cum în spatele unor indivizi fără scrupule, lipsiți de școală și de Dumnezeu, se află oameni școliți la cel mai înalt nivel, care, fie coordonează, fie profită, fie sunt corupți de rețelele de trafic și de prostituție.

Dragilor, o țară fără femei și bărbați integri, care să dea naștere unor urmași sănătoși la suflet, minte și trup,o țară cu oameni plătiți împărătește ca să ne apere de răufăcători, dar care devin ei înșiși prădători, o țară în care lașitatea și indiferența oamenilor de rând, mulți dintre ei creștini declarați, sunt „virtuți” naționale, nu este altceva decât un iad pământesc, preambulul unui iad veșnic, de care sigur nu putem scăpa.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Toată lumea știe că ne ocupăm de 4000 de băieți și fetițe. La Crăciun vom îmbrăca 5000 ( numai cu mila lui Dumnezeu). Să nu mă judecați de ce ,,mă bag” în astfel de probleme! Când știi că lângă tine se află zeci de voluntari și mii de oameni care muncesc și, uneori, nu dorm nopțile pentru ca acești copii să ajungă oameni mari, gândesc că vă puteți imagina ce este în inima mea de tată și părinte duhovnicesc al acestor copii, mai ales atunci când vezi că dispar de acasă mai ceva ca pe timpul turcilor, doar că, din păcate, noi suntem în vremuri de pace.

George muncește de mic copil, mai ceva ca un adult. Hărnicia și calitățile lui intelectuale, vocale și, nu în ultimul rând, fizice (nu vă gândiți la prostii, fetelor!) l-au ajutat ca, după o școală a vieții și a Bisericii, să-și dorească o carieră în justiție.

Un copil de 10, așadar, care nu-și dorește altceva decât ca dreptatea și bunătatea să fie singurele realități în lumea noastră.

Să vă ferească Dumnezeu, pe voi neoamenilor, să ajungeți vreodată în fața lui George al meu cu astfel de potlogării!

Până atunci, George și toți copiii buni ca el, au nevoie de sprijin serios pentru a ajunge oameni mari. Nu de simulacre și promisiuni deșarte sau de amânări de plată.

Vă mulțumim oameni buni!

Bunul Dumnezeu să-i ierte pe cei fără de lege și să îi aducă pe calea dreptății și a bunătății, cu mila Maicii Domnului și a tuturor Sfintilor, iar pe noi sa ne miluiască cu dragostea și cu pronia Sa!


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button