familie

Senatul adoptă Legea referendumului. Președintele, eliminat din procedură

Senatul a adoptat proiectul de modificare a Legii referendumului 3/2000 privind revizuirea Constituției, după o cerere de reexaminare a președintelui României. astfel încât acesta va avea loc în ultima duminică din perioada de 30 de zile de după adoptarea inițiativei constituționale.

Legea a trecut cu 82 pentru, 2 abțineri și 32 împotrivă.

Proiectul îl scoate din procedura organizării referendumului pe președintele României, având în vedere că, până în prezent, Parlamentul elabora câte un proiect separat de lege de fiecare dată când se organiza un referendum, pe care președintele îl promulga sau îl putea retrimite la reexaminare.

Proiectul a fost pus în acord cu o decizie de neconstituționalitate, după ce CCR a decis că data organizării referendumului de revizuire nu poate fi stabilită prin hotărâre de Guvern.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013
Sursa: Stiripesurse.ro


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button