teoria genului

Trei petiții online le cer Guvernului, Parlamentului și Președinției Ucrainei să nu adopte în legislația țării ideologia genului promovată de Convenția de la Istanbul

La cererea Avocatului Poporului din Ucraina, pe 28 martie 2018, Președinția Ucrainei a șters de pe site-ul propriu o petiție cetățenească online care cerea sistarea măsurilor de introducere în legislația Ucrainei a prevederilor Convenției de la Istanbul.

Convenția, inițiată de Consiliul Europei sub pretextul combaterii violenței domestice, promovează conceptul de gen ca simplu construct social, fără legătură cu sexul biologic, și cere reeducarea populației în spiritul acestei ideologii.

În timp ce liderii religioși cer ca Ucraina să nu se ratifice Convenția de la Istanbul, comisarii europeni insistă ca această țară să grăbească procesul de ratificare.

Petiția ștearsă de pe site-ul Președinției Ucrainei era foarte aproape de a întruni numărul de 25.000 de semnături, ceea ce ar fi obligat instituția la un răspuns oficial. Avocatul Poporului a pretins însă că aceasta incita la discriminarea și restrângerea drepturilor persoanelor transgender și de orientare homosexuală. În realitate, petiția cerea restrângerea propagandei pro-homosexualitate și promovarea familiei naturale în sistemul de învățământ.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Petiții similare sunt semnate de câte 24.000, respectiv, 27.000 de persoane și pe site-urile Parlamentului și Guvernului din Ucraina. Petiția de pe site-ul guvernului menționează ce anume implică aderarea la principiile Convenției de la Istanbul:

  1. Schimbări în sistemul de învățământ. Normativizarea comportamentului homosexual și educarea copiilor în școlile publice în acest sens (articolul 102 alineatul 3 din Convenție).
  2. Utilizarea mijloacelor de informare în masă pentru promovarea homosexualității (articolul 102 alineatul 4).
  3. Legalizarea parteneriatului civil pentru cupluri de același sex (articolul 105, paragraful 6).
  4. Permisiunea garantată copiilor de a-și alege genul fără legătură cu sexul lor biologic (articolul 105, paragraful 7).
  5. Acordarea dreptului de a fi donatori de sânge pentru prostituate, homosexuali, dependenții de droguri (articolul 105, paragraful 11).

În legătură cu ștergerea petiției de pe site-ul Președinției, Maksym Vasin, Directorul Institutului pentru Libertate Religioasă din Ucraina, a scris pe contul personal de Facebook:

Dacă cetățenii ucraineni nu au voie să-și exprime opinia despre anumite fenomene sociale sau procese legislative, li se încalcă dreptul la libera exprimare a opiniei și sunt ei înșiși discriminați. În timp ce susținătorii ideologiei gender se bucură de acest drept fără nicio îngrădire, cei care au vederi conservatoare despre politicile de familie se confruntă cu restricții ale acestui drept.

Cetățenii nemulțumiți au ieșit în stradă la Kiev și au demonstrat pașnic într-un marș care a pornit de la Consiliul de Miniștri și a mers spre sediul Președinției Ucrainei. Vom reveni cu amănunte.

TAG: Convenția de la Istanbul

Citește și FOTO. Mii de demonstranți au protestat pașnic la Kiev împotriva „dictaturii homosexuale”, cerând sistarea măsurilor de introducere în Ucraina a prevederilor Convenției de la Istanbul

Citește și Letonia respinge și ea ideologia feminismului „gender” și refuză semnarea Convenției de la Istanbul

Citește și Letonia respinge și ea ideologia feminismului „gender” și refuză semnarea Convenției de la Istanbul

Citește și Episcopii Catolici din Croația au îndemnat parlamentarii să nu ratifice Convenția de la Istanbul: „Nu poate exista o promovare autentică a demnității umane fără respectarea datelor firești ale naturii umane”

Citește și AFP: Bulgaria nu mai ratifică controversata Convenție de la Istanbul

Citește și Episcopii lituanieni despre Convenția de la Istanbul: „Este inacceptabil să transformăm prevenirea violenței în vehicul ideologic pentru scopurile unor grupări care se opun specificului național și intereselor vitale ale țării”

Citește și Președintele Macedoniei despre Convenția de la Istanbul: „Introducerea unei noi înțelegeri a noțiunii de gen fără dezbatere publică va duce la toleranță impusă, fără respect real pentru diversitate”

Citește și Actualul guvern slovac va include în legislație prevederile despre violența împotriva femeii fără să ratifice Convenția de la Istanbul. IATĂ DE CE

Citește și Liderii religioși din Bulgaria: Sub pretextul protejării femeilor și copiilor împotriva violenței, Convenția de la Istanbul desparte noțiunea de gen de sexul biologic

Citește și VIDEO. Penalizăm opiniile pro-viață? Eurodeputatul Steven Woolfe (UK) despre Convenția de la Istanbul ratificată de Parlamentul UE: O legiferare a delictului de opinie. Mâine ce opinie va fi interzisă?


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button