Marxism culturalvalorile familiei

Turcia s-a retras din Convenția de la Istanbul

de Redacția Stiripentruviata.ro

Turcia s-a retras în mod oficial, joi, din Convenţia de la Istanbul, punând în aplicare o decizie anunţată în martie de preşedintele Recep Tayyip Erdogan.

„Unele cercuri încearcă să prezinte retragerea noastră din Convenția de la Istanbul ca pe un pas înapoi în lupta cu violența împotriva femeilor”, a declarat el la Ankara. „Dar lupta noastră nu a început odată cu Convenția de la Istanbul și nici nu se va încheia odată cu retragerea noastră din acest tratat”, a adăugat el.

În Turcia au avut loc joi proteste ale activiștilor nemulțumiți de decizia unei Curți de Apel de a respinge un recurs introdus pentru a opri retragerea Turciei din convenţie. 

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Mulți protestatari arborau „steagul curcubeu”, folosit de activiștii care promovează homosexualitatea și transexualitatea. Aceștia și presa de mainstream acuză guvernul turc că nu vrea să combată violența împotriva femeilor, conform unor prevederi din document.

„Retragerea țării noastre din convenție nu va conduce la nici o deficiență în plan juridic sau practic în ceea ce privește prevenirea violenței împotriva femeilor”, a transmis Președinția Turciei într-un document adresat marți Curții de Apel. Aceasta a respins cererea de a opri retragerea țării din tratat.

Conservatorii turci sunt de părere că tratatul subminează structurile familiale care protejează societatea. Ei au criticat și promovarea homosexualității prin prevederile lui.

Convenția de la Istanbul este un tratat inițiat de Consiliul Europei sub pretextul combaterii violenței împotriva femeilor, pe care o numește „violență de gen”. Bulgaria, Cehia, Letonia, Lituania, Marea Britanie, Slovacia și Ungaria au refuzat să ratifice Convenția de la Istanbul, iar alte state, precum Croația, au ratificat-o cu rezerve.

Motivarea Bulgariei și Croației a fost că acest tratat, deși pretinde că protejează femeia, deconstruiește însăși noțiunea de femeie, definind genul ca pe un construct socio-psihologic fără legătură cu biologia persoanei.


Patriarhul Georgiei despre marșul LGBT: Impunerea unei alegeri făcute de un grup mic asupra celorlalți este violență


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button