Marxism cultural

Parlamentul Slovaciei decide ca Slovacia să nu mai ratifice Convenția de la Istanbul

Parlamentul Slovaciei a cerut guvernului din această țară să oprească procesul de ratificare a Convenției de la Istanbul și să informeze inițiatorul, Consiliul Europei, că Slovacia nu va face parte din acest tratat.

Rezoluția a fost inițiată de Partidul Național Slovac și s-a bazat pe câteva dispoziții controversate ale tratatului, care intră în conflict cu definiția constituțională a căsătoriei așa cum este scrisă în Constituția Slovaciei, respectiv ca uniune între un bărbat și o femeie.

Convenția de la Istanbul prezintă genul ca simplu construct social, fără legătură cu sexul biologic și cere măsuri de educare a populației pentru acceptarea acestei redefiniri.

Sursă: Radio-Televiziunea Slovacă

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button