avortMarxism cultural

Parohul unei biserici catolice din Milano îi răspunde pe Facebook autorului anonim al unui graffiti blasfemiator cu mesaj pro-avort

18740352_1425157647523492_6966762266465029286_n

Parrocchia san Michele arcangelo e santa Rita, o parohie din Milano a cărei pagină de Facebook nu are de obicei mai mult de 10 Likes la fiecare postare a reușit să creeze un buzz (circa 16.000 de Likes și 8.000 de redistribuiri) pe pagina sa de socializare după ce parohul a postat un răspuns către autorul necunoscut al unui vandalism.

Actul de vandalism a fost sub forma unei inscripții pe zidul bisericii, cu un mesaj care, sub aparența susținerii „dreptului” la avort, promovează ura la adresa lui Iisus Hristos și implicit a creștinilor:

Avort liber (inclusiv Maria)

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Parohul a postat pe pagina de Facebook a parohiei următorul mesaj:

Dragă scriitorule anonim pe ziduri,

Îmi pare rău că nu ai știut să urmezi exemplul de curaj al mamei tale. Ea a avut curaj. Te-a conceput, te-a purtat în pântece și te-a născut. Te-ar fi putut avorta. Dar nu a făcut-o. Te-a crescut, te-a hrănit, te-a spălat și te-a îmbrăcat. Iar acum trăiești și te bucuri de libertate. O libertate pe care ți-o folosești pentru a spune că ar fi mai bine dacă și persoane ca tine nu ar exista în această lume.

Îmi pare rău, dar nu sunt de acord. Îți admir mult mama, pentru că a fost curajoasă. Și încă este, pentru că este și ea, ca orice mamă, mândră de tine, chiar și atunci când nu te comporți bine – fiindcă ea știe că înăuntrul tău este binele care trebuie doar să reușească să ajungă la suprafață.

Avortul este „lipsa de sens” a oricărui lucru. Și moartea care învinge viața. Este teama care învinge o inimă care vrea totuși să lupte și să trăiască, nu să moară. Este alegerea cui i se dă dreptul la viață și cui nu, ca și cum ar fi vorba de un simplu „drept”. Este ideologie care învinge umanitatea căreia îi ucide speranța. Orice speranță.

Le admir pe toate doamnele care, în ciuda nenumăratelor dificultăți, au găsit curajul de a merge mai departe. În mod clar, tu nu ai curaj. Văd că ești anonim.

Și aș mai vrea să-ți spun că la noi în cartier sunt destule probleme și fără ca unii oameni să strice bruma de frumos care ne-a mai rămas, stricând zidurile.

Vrei să-ți demonstrezi curajul? Lucrează pentru a construi, nu pentru a distruge lumea înconjurătoare. Iubește în loc să urăști. Ajută-i pe cei în suferință să-și ducă crucea. Și dă viață în loc să o iei! Aceasta înseamnă adevăratul curaj! Din fericire, cartierul nostru, pe care tu îl vandalizezi, este plin de oameni curajoși! Care știu să te iubească până și pe tine, care nici măcar nu știi ce scrii!

Eu mă semnez:
Don Andrea

Citește și Mesaje de ură și blasfemie adresate campaniei de veghe pașnică „40 de zile pentru viață” de la Cluj

Citește și De ce susținătorii avortului au desenat pe traseul Marșului pentru viață zeci de sloganuri obscene?

Citește și Teodor Baconschi: „Ce nu înțeleg este ura față de copii la care ajung unii radicali ai libertății și autonomiei personale nelimitate”


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button