avortMarşul pentru ViaţăMarxism culturalopinii

Teodor Baconschi: „Ce nu înțeleg este ura față de copii la care ajung unii radicali ai libertății și autonomiei personale nelimitate”

Teodor Baconschi, diplomat cu grad de ambasador și fost ministru la MAE, a postat pe o rețea de socializare o scurtă meditație referitoare la unele acțiuni de terorism cultural / vandalism ale stângii extreme prilejuite de Marșul pentru Viață 2017 la București în noaptea de 24 spre 25 martie 2017. Redăm scurta sa postare:

Copiii sunt binecuvântarea supremă a unei vieți umane. Unii își doresc, dar îi împiedică felurite motive medicale, pe care le corectează prin tratamente specifice, sau prin adopție. Cei care au copii trăiesc experiența generozității, a responsabilității, dar mai ales a comuniunii în iubire, chiar dacă mulți părinți rămân egocentrici.

Înțeleg rațiunea economică sau profesională a unor rezerve: mulți amână ipostaza părintească pentru că nu se simt destul de ”așezați” (casă, bani, carieră). Ce nu înțeleg este ura față de copii la care ajung unii radicali ai libertății și autonomiei personale nelimitate.

Să ceri – cum au scris unii pe un zid – ”dreptul la viață fără copii” e totuși un semn de gravă sminteală psihologică, etică, socială, mentală. Cum să negi evidența că exiști pentru că ai fost născut și să-ți imaginezi continuarea aventurii umane fără odrăslirea celor încă nenăscuți?

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ulterior, fostul ministru a mai adăugat un mesaj ironic față de mesajele stângii extreme:

Tare simpatici bărbații de stânga care ne cer să le lăsăm singure pe femei în problema avortului. Noblețea virilă a adevăratei generozități…

Citește mai multe articole de Teodor Baconschi

Citește și Consilieră parlamentară către o femeie implicată în organizarea Marșului pentru viață: „Ai fatat, bravo ție! Spre deosebire de tine, n-am nevoie de cacaciosi de 8 anisori”

Citește și De ce susținătorii avortului au desenat pe traseul Marșului pentru viață zeci de sloganuri obscene?

Citește și Mărturia despre avort a unei românce din Canada: „Câți ați fost vruți de părinți?” / Mărturii despre criza de sarcină #31

Citește și Schimbare uriașă la ONU: UE rămâne singura susținătoare a avortului la ONU, după ce SUA devine pro-viață!

Citește și VIRAL pe net: BEBE dă un răspuns imbatabil la argumentul ideologic

Citește și Teodor Baconschi despre politica românească: „La noi, stânga a preluat temele dreptei (familia, identitatea, tradiția), iar dreapta, temele stângii (progresismul, corectitudinea politică)”

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button