avortcontraceptie

Cardinal din SUA condamnă avortul: „Civilizația începe din pântece”

LifeSiteNews.com, 13 noiembrie 2017 – Cardinalul Daniel DiNardo, președintele Confederației americane a episcopilor catolici (USCCB) a condamnat avotul, în cadrul unei conferințe organizate în cursul acestei dimineți, în același timp atrăgând atenția asupra divizării societății americane cu privire la alte aspecte cum ar fi imigrația sau sistemul de sănătate:

Ne confruntăm cu multe provocări astăzi în biserică și în societatea noastră.

Dar răspunsul nostru la toate acestea trebuie să fie civilizația și dragostea. Iar civilizația, dragii mei prieteni, începe din pântece.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Dacă noi nu putem să iubim și să protejăm o viață inocentă, de la momentul la care Dumnezeu a creat-o, cum am putea noi să avem grijă unii de alții atunci când creștem mai mari, sau atunci când îmbătrânim?

Spitalele noastre și în special personalul medical care lucrează în ele, merită să le fie protejată conștiința lor și de a nu fi făcuți părtași niciodată la luarea unei vieți.

Deși există alternative la avort, totuși foarte mulți copii nenăscuți își pierd viețile lor, înainte de a avea o șansă reală la aceasta.

Cardinalul a insistat în continuare că episcopii “trebuie să continue să atragă atenția asupra faptului că și cei săraci au dreptul la asistență medicală bună și la prețuri decente, în condițiile în care acest lucru încă nu le-a fost asigurat”.

Într-o prezentare despre activitatea comitetului pro-viață al Confederației americane a episcopilor catolici (USCCB), Cardinalul Timothy Dolan a încurajat promovarea inițiativelor locale și naționale de a sărbători aniversarea a 50 de ani de la enciclica Humanae Vitae a Papei Paul al VI-lea (ciclu de scrisori solemne adresate de Papă clerului și credincioșilor catolici), prin care biserica condamnă, utilizarea metodelor contraceptive artificiale.

Humanae Vitae reprezintă expresia unei “viziuni profetice, pozitive despre iubire și viață” a bisericii și încercă în același timp “să atragă atenția asupra consecințelor grave spre care se îndrepta societatea, dacă ar alege direcția greșită”, a mai spus Cardinalul Dolan.

Cardinalul Dolan a mai spus:

Nu există nici o îndoială cu privire la predicțiile regretatului Papă în ceea ce privește degradarea moralității în societatea noastră din cauza utilizării metodelor contraceptive și în general, efectele negative pe care le-a avut îmbrățișarea unei „mentalități pro-contracepție”… [care a condus la] o înjosire generală a femeilor care au fost folosite de bărbații lor ca niște obiecte, în loc să fie iubite de către aceștia.


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură și violență. Dar, după cum confirmă și CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă și libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără și avortul sau atracția pentru persoane de același sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de amenințarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button