Un medic care în trecut practica avortul, inaugurează o imensă clinica pro-viața. El îl slăvește pe Iisus Hristos, numindu-L „Marele Doctor“
Episcopul Michael Burbidge de la Dioceza Catolică din Arlington (Virginia, S.U.A.) a binecuvântat pe data de 25 martie, de sărbătoarea Bunei Vestiri, noile dotări de la una din cele mai mari clinici de obstetrică și ginecologie din țară, Tepeyac OB/GYN (fosta Tepeyac Family Center), precum și Centrul caritabil Mila Divină (Divine Mercy Care).
Acestea cuprind 12 săli de examinare, un spațiu larg destinat ecografiei, birouri administrative și o sală de așteptare cu tavan de sticlă ce permite iluminarea naturală. Toate aceste facilități vin în sprijinul sănătății femeilor, indiferent de venituri și tipuri de asigurări, și oferă servicii medicale în conformitate cu morala creștină.
Atmosfera plăcută și aerisită conferă clinicii „o reală putere de vindecare și o integrare reală”, declară Dr. John Bruchalski pentru LifeSiteNews. Acesta a făcut avorturi în perioada rezidențiatului, dar, așa cum ne mărturisește, ca urmare a intervenției Preasfintei Fecioare Maria, care l-a implorat să înceteze, a simțit o transformare în inima lui.
Noul spațiu este „perfect nu numai în ce privește sprijinul acordat oamenilor pentru a lua decizii bune în viața lor, în familiile lor, relativ la sănătatea și comportamentul lor, ci și prin conștientizarea pacienților cu privire la faptul că aici găsesc lumina, bucuria și luciditatea minții”, spune dr. John Bruchalski.
„Accentul pe medicina pro-viață … a însemnat întotdeauna a-L aduce din nou pe Domnul Iisus Hristos ca Medicul Divin. E ceea ce numim medicină restaurativă, o reînnoire, o Renaștere. Și numai Iisus Hristos o poate face. Noi vrem să fim instrumente ale milei Sale”, ne spune în continuare și afirmă că dacă i-ar fi spus cineva în perioada studiului că va conduce un gigant medical pro-viață, cu o capelă situată în vecinătatea sălii de așteptare, i s-ar fi părut total ridicol. „Dar Domnul se folosește de cele mai neputincioase instrumente ale Sale”, ne asigură cu smerenie medicul Bruchalski.
„Noi, ginecologii, punem accent pe limbajul trupului, acela că hormonii au influență asupra trupului, dar de asemenea contribuie și la crearea feminității”, spune Bruchalski. „Este ideea aceasta de a trata oamenii cu respect și de a le arăta ce potențial au. Ei nu trebuie să se lase manipulați prin rușine, anxietate, teamă. Noi, ca medici, nu trebuie să procedăm în felul acesta și nici ei, ca pacienți. Și în mod sigur nu trebuie să o facem în calitate de sistem de sănătate. Acesta este viitorul medicinii.”
Clinica Tepeyac oferă servicii de obstetrică și de moașă, ginecologie, chirurgie ginecologică, planificare familială naturală, tratamente de infertilitate, sănătate adolescentină și management-ul hormonilor, toate departamentele supunându-se învățăturilor morale creștine. Aici nu se efectuează avorturi, sterilizări sau contracepție artificială și nici nu se face referire la acestea. Doar în caz de necesitate medicală sunt acceptate histerectomii, iar operațiile de cezariană făcute pentru că cineva se grăbește sunt evitate.
Tepeyac acceptă majoritatea tipurilor de asigurări, dar și pacienții neasigurați beneficiază totuși de asistență. Prin intermediul Divine Mercy Care sunt sprijinite femei care se confruntă cu criza de sarcină sau cu sarcini neașteptate. Se constată că una din trei femei nu-și poate permite financiar un program întreg de monitorizare a sarcinii, astfel că Divine Mercy Care îi vine în întâmpinare.
„Trebuie să fim o lumină pentru cei care vin la noi”, spune Bruchalski. „Ei traiesc într-o lume unde avortul este considerat «excelent, necesar». Și noi trebuie să ne ținem cu dinții să merge mai departe pe drumul nostru”.
Drumul în viitor al clinicii Tepeyac „coincide exact cu punctul în care medicina pro-viață trebuie să ajungă”, declară Laura Ricketts, vicepreședinta Guiding Star Project și fondatoarea FiLumena Birth, pentru LifeSiteNews. „Tepeyac își propune să trateze femeia ca un întreg și nu doar simptomele ei.”
Programe speciale pentru copiii cu diagnostice severe
Tepeyac oferă și servicii de internare și îngrijire perinatală pentru mamele și copilașii lor cu probleme de sănătate detectate prenatal. Când mamele primesc vestea că bebelușii lor vor supraviețui scurtă vreme sau vor muri înainte de naștere, clinica „oferă mamelor îngrijire excelentă, iar copiilor tot ajutorul posibil”, declară Dr. Marie Anderson pentru LifeSiteNews.
Această abordare plină de dragoste se datorează înțelegerii unui fapt: copii sunt „fructul iubirii dintre părinți“ și ei sunt „trimiși părinților de către Dumnezeu“, adaugă ea.
Echipa medicală este prezentă la nașterea fiecărui copil, pe care îi considera „un miracol. Părinților li se oferă înregistrări cu bătăile inimii celor mici în pântecele mamei și o inimă din ceramică, cu poartă urma piciorului copilașului. Deși nașterea și decesul care-i urmează sunt motiv de mare tristețe, pot deveni în același timp și prilej de bucurie că un om vine în lume și în familia pe care Domnul i-o trimite.”
„Când toți cei din jur întreabă” de ce n-ar avorta părinții un copil cu dizabilități, „noi îi ajutăm”, spune Anderson.
„Există medici care de frică mai degrabă ar omorî un copil decât să fie dați în judecată pentru că după naștere s-a constatat că copilul nu este perfect. Există doctori care sunt dați în judecată pentru așa ceva, cu acuzația că au permis o „naștere rea” sau o „viață rea”. Pentru mine «viață rea» reprezintă o contradicție în termeni. Este probabil cea mai antagonică contradicție în termeni. Nu-mi pot imagina ceva mai rău decât asta.”
„Am văzut copii care au murit la naștere sau în uter și pot spune că au realizat în scurta lor viață mai mult decât oameni care au trăit 80 de ani pe această planetă”, adaugă Anderson. Ea ne împărtășește povestea unui bebeluș cu Trisomie 18, care a supraviețuit câteva zile după naștere. „În acest timp, părinții au transformat în biserică camera lor de spital”, își amintește ea. „Și oamenii din spital veneau să-i viziteze, să împartă bucuria cu ei. Am fost în cofetăria spitalului și una dintre angajate a plecat sus să se roage, auzind povestea acestei familii minunate. Voia să fie martoră a unei credințe așa de puternice.”
Cea mai importantă este schimbarea inimii
Membrii personalului clinicii au propriile lor probleme de sănătate. Dr. Bruchalski a suferit un atac de cord și o operație de hernie, Dr. Daniel Fisk a suferit de asemenea un atac de cord în 2015, Anderson o operație la picior. Rita Stanislawski, o asistentă medicală, a dat naștere în 2016 celui de-al doilea copil. Totuși, acestea nu-i împiedică să se dedice cu trup și suflet acestei frumoase acțiuni.
„Trebuie să lucrăm cu tot ce ne pune Dumnezeu astăzi la dispoziție”, spune Bruchalski, „trebuie să fim un centru de referință pentru tinerii studenți și pentru alte clinici, care au avut de suferit de pe urma sistemului și au avut sentimentul că ceea ce au făcut nu a funcționat”. Cinci stundeți au făcut practică la Tepeyac în 2016.
Indiferent de ce va urma, Bruchalski are credința că Dumnezeu va lucra prin clinica Tepeyac pentru binele întregii lumi.
„Mulți dintre noi simt că trăiesc într-un deșert spiritual și asta pentru că sunt înconjurați de haos și confuzie. Dar deșertul este numai drumul spre împlinirea care va urma. Dacă îți concentrezi atenția asupra chipului Domnului Iisus Hristos, ochii Săi blânzi devin ochii tăi și poți să-i îndrepți apoi asupra pacientului din fața ta. Tot ce contează azi, mai mult decât opinia politică, mai mult chiar și decât cea medicală, este de fapt transformarea inimii care ia naștere atunci când oferi totul lui Hristos. Iar faptul că ne aflăm în acest deșert spiritual, ne demonstrează că suficiența de sine nu ajută, că avem nevoie de El și de mila Lui mai mult ca niciodată până acum și că suntem chemați să facem tot ceea ce El ne indică astăzi”.
Activiștii pro-viață trebuie „să înțeleagă că noi toți trebuie să ne împlinim micul nostru rol, oricare ar fi acesta, în cadrul comunităților noastre”, spune Bruchalski. „Și astfel îi ajutăm pe cei din jurul comunității noastre, din comunitățile mai largi. Să-i dăm posibilitatea Domnului să înfăptuiască partea dificilă”.
„Dumnezeu m-a zguduit până în străfunduri pentru a-mi atrage atenția. Și ne-a condus, pe mine și pe soția mea, printre niște stânci nu prea înalte. Și sărim și iar sărim… Preasfânta Fecioară Maria continua să ne spună «Faceți ce vă spune El!». Când am îndoieli și temeri, ea spune din nou «Te-a dezamăgit vreodată Fiul meu?» Și răspunsul este: «Pot să fac orice prin El care mă întărește!» În felul acesta, fiecare zi devine o aventură, o aventură în Duhul Sfânt și în comuniune cu sfinții”, încheie Dr. Bruchalski.
Sursa: LifeSiteNews.com
Traducere: Elena Jurcă