avortlibertate de conștiință

Toți politicienii democrați intrați în cursa pentru Casa Albă susțin agenda Planned Parenthood, liderul industriei avorturilor din SUA

Planned Parenthood Action Fund (Fondul de Acțiune Planned Parenthood), divizia politică a liderului industriei de avorturi din SUA, a sponsorizat recent Forumul „We decide” („Noi decidem”) în Carolina de Sud, unde fiecare politician democrat intrat în cursa pentru nominalizarea din partea partidului în calitate de candidat la alegerile prezidențiale din 2020 a promis să apere avortul și să elimine amendamentul pro-viață Hyde, care interzice finanțarea avorturilor din banii contribuabililor. Planned Parenthood a caracterizat recentele legi pro-viață adoptate la nivel național și în mai multe state drept o încercare de a interzice avorturile pe teritoriul SUA, în timp ce strategia pentru 2019 a corporației morții, susținută de grupările pro-avort, este aceea de a permite avortul până în momentul nașterii în toate statele unde este posibil (unde democrații au majoritatea în legislativ + guvernatorul). Eliminarea oricăror limite pentru avort se pare că este susținută de majoritatea aspiranților democrați la funcția de președinte al SUA. Mai jos mai multe declarații ale acestora care oferă o imagine clară a priorităților agendei politice a Partidului Democrat și a oricărui candidat din partea  acestui partid la alegerile prezidențiale, indiferent de cine va primi nominalizarea.

Senatoarea Kirsten Gilibrand: „Ca președinte…voi introduce în Constituție decizia Curții Supreme Roe contra Wade (legalizarea avortului) și voi anula amendamentul Hyde.” (Avortul a devenit legal în SUA în baza deciziei Curții Constituționale Roe contra Wade din 1973. Chiar dacă nu pot interzice avorturile, statele le pot limita, cum este și cazul statului Georgia, care a interzis avortul după detectarea bătăilor inimii la copilul nenăscut. Dacă avortul, fără limite așa cum dorește industria de profil și susținătorii acesteia, va deveni amendament al Constituției SUA, statele nu îl vor mai putea limita. În același timp, avortul nu va mai putea fi interzis doar printr-o decizie a Curții Supreme de anulare a Roe contra Wade, cum este posibil în acest moment.)

Senatoare Kamala Harris a sugerat că centrele de sarcină pro-viață nu oferă informații corecte femeilor și a promis că va anula finanțarea acestor centre prin programul Title X. De asemenea, Harris a declarat că dacă va fi aleasă președinte,  va revizui toate legile care restricționează dreptul femeilor la sănătate reproductivă (avort). (Title X este un program federal pentru planificare familială, adoptat în anii 70 în mandatul președintelui Nixon. Finanțarea Title X de la bugetul federal este de peste 300 milioane dolari. Peste 25% din aceste fonduri erau direcționate către Planned Parenthood și afiliați ai acesteia. Președintele Trump la inițiativa vicepreședintelui Pence, a interzis  finanțarea industriei de avorturi prin Title X, fondurile fiind redirecționate către centrele pro-viață de sprijinire a sarcinii)

John Hickenlooper, fost Guvernator al statului Colorado,  a fost întrebat cum „ar extinde avortul” dacă va fi președinte. Acesta a declarat că esențial ar fi ca avortul să fie declarat un „drept inalienabil” și a promis că va opri informațiile false venite de la centrele pro-viață de sprijinire a sarcinii, deoarece acestea nu s-ar baza pe date științifice. Evident, fostul guvernator alege să ignore toate datele științei dezvoltării fetale. „Dacă voi fi președinte veți vedea o extindere magnifică a fondurilor alocate prin Title X, astfel încât toate femeile să aibă acces la drepturile reproductive”, a declarat Hickenlooper.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Senatoarea Elizabeth Warren: „ Trebuie să dăm o lege federală pentru ca decizia Roe contra Wade (legalizarea avortului) să fie lege pe tot teritoriul țării și să ne asigurăm că Planned Parenthood este prezentă peste tot și disponibilă pentru toată lumea.

Pete Buttigieg, primar în South Bend, statul Indiana: „Planned Parenthood este un adevărat simbol al speranței pentru multă lume din statul meu. Voi numi funcționari și judecători care înțeleg că libertatea înseamnă și accesul neîngrădit al femeilor din această țară la sănătatea și drepturile reproductive. De aceea avem nevoie de o legislație federală care să împiedice statele să impună restricții pe ușa din dos.”

Bill de Blasio, primarul orașului New York: „Trebuie să fim clari. Dacă ești un democrat, ești împotriva Amendamentului Hyde, punct. Niciun Amendament Hyde, gata, asta este istorie…Trebuie să transformăm Roe contra Wade în lege federală odată pentru totdeauna.

Joe Biden, fost vicepreședinte în timpul administrației Obama: „Primul lucru pe care l-aș face dacă aș fi președintele vostru ar fi să transform Roe contra Wade în lege federală. Planned Parenthood, voi sunteți singurii care oferiți servicii complete de sănătate femeilor sărace în multe feluri, așa cum nu a fost nimeni în stare să o facă.”

Jay Inslee, guvernatorul statului Washington: „Vom scăpa de amendamentul Hyde. Toți cei din sistemul de sănătate trebuie să presteze servicii reproductive (avorturi). Va trebui să fim războinici ai libertății de a alege (avortul), nu este nicio altă cale de mijloc.”

Marianne Williamson, activistă și scriitoare: „Aceasta este o chestiune de justiție. Toți oamenii au drepturi inalienabile. A avea dreptul la alegerea reproductivă este necesar pentru noi pentru a fi fericiți.”

John Delaney, fost congressman: „Primul lucru pe care l-aș face în calitate de președinte ar fi să mă asigur că Planned Parenthood și alte organizații vor putea să furnizeze astfel de servicii de sănătate (avorturi). Cel mai bun mod de a face acest lucru este crearea unui sistem medical universal care să includă accesul femeilor la avort.”

Julián Castro, fost secretar pentru locuințe: „Aș fi un președinte susținător al sănății reproductive, care include dreptul femeii la avort. Aleg sănătatea reproductivă pentru poporul american. Avem de gând să numim judecători care înțeleg importanța  susținerii Roe contra Wade.”

Beto O’Rourke, fost congresmen: „În 2021, în cadrul administrației noastre vom trăi conform valorilor și intereselor noastre, principiilor de bază că toți am fost creați egali și deciziei din 1973 Roe contra Wade devenită lege a pământului (cutumă) pentru toată lumea.”

Senatorul Bernie Sanders: „Dacă ar fi să vorbim despre Servicii de Sănătate pentru Toți, da, avortul este parte a ceea ce reprezintă acest program. Deci, legislația noastră va anula amendamentul Hyde și va garanta tuturor din această țară servicii de sănătate complete, care includ drepturi reproductive și dreptul la avort. Iar referitor la așa-numitele centre pentru criza de sarcină, antidotul este să ne asigurăm că adevăratele centre de sănătate sunt finanțate corespunzător. Planned Parenthood face o treabă bună cu educația sexuală, ei acordă sfaturi oneste tinerilor și îi felicit și pentru acest lucru.”

Andrew Yang, avocat, om de afaceri și filantrop: „În primul rând doresc să le mulțumesc tuturor pentru activismul arătat în apărarea drepturilor reproductive ale femeilor. Nimeni nu ar trebui să se simtă forțat să aibă un copil din cauza restricțiilor impuse avortului sau sănătății reproductive. Sunt atât de mulți oameni în această țară care beneficiază de munca voastră (Planned Parenthood) și vreau să spun cât de recunoscător sunt pentru ceea ce faceți. Nu cred că legislația creată de bărbați ar trebui să aibă vreo legătură cu deciziile privind drepturile reproductive ale femeilor.”

Congresmentul Eric Swalwell: „Ca președinte voi numi numai judecători care susțin Roe contra Wade. Voi fi un președinte care va negocia pentru extinderea acestei decizii, și nu pentru restricționarea ei. Trebuie să anulăm amendamentul Hyde. Ar trebui să avem contracepție gratuită în SUA și să extindem educația sexuală. Veți avea un președinte care crede că corpul femeii este alegerea femeii.

Senatorul Cory Booker: „Dacă voi fi președintele SUA unul din lucrurile pe care le voi face va fi acela de a asigura finanțarea corespunzătoare a organizațiilor precum Planned Parenthood.” Booker a numit recentele legi pro-viață „un asalt asupra drepturilor omului” și a promis că va lupta pentru eliminarea amendamentului Hyde.

Senatoarea Amy Klobuchar: „Primul lucru care trebuie făcut este anularea amendamentului Hyde. Al doilea să asigurăm finanțarea corespunzătoare a Planned Parenthood. Al treilea lucru să transformăm în lege federală Roe contra Wade

Congresmenii Tim Ryan, Seth Moulton și senatorul Michael Bennet toți s-au pronunțat pentru eliminarea amendamentului Hyde.

Din declarațiile prezidențiabililor democrați putem desprinde mai multe concluzii:

1. Probabil că nu a existat vreodată în Istoria SUA vreo corporație mai influentă politic, decât Planned Parenthood. Toți candidații democrați la funcția de președinte al SUA și-au asumat ca priorități ale agendei politice în cazul în care vor fi aleși exact obiectivele Planned Parenthood:

Avortul fără nicio restricție în toate statele, reglementat prin transformarea deciziei Curții Supreme Roe conta Wade din 1973 în lege federală;

Eliminarea amendamentului Hyde prin care este interzisă finanțarea avorturilor din fondurile bugetului asigurărilor de sănătate;

Revenirea la finanțarea Planned Parenthood prin programul Title X.

Atingerea celor 3 obiective s-ar cuantifica prin miliarde de dolari alocate annual industriei avorturilor, cea mai mare parte fiind evident direcționată către liderul Planned Parenthood. Profiturile și așa mari ale Planned Parenthood ar crește enorm, la fel și numărul de avorturi.

Ar putea părea cel puțin curios că pe agendele politice ale tutoror aspiranților democrați la funcția de președinte la SUA nu se află ca prime priorități chestiuni care țin de crearea locurilor de muncă, educație, sănătate, protecție socială, securitate sau politică externă, ci cele 3 mari dorințe ale Planned Parenthood enumerate mai sus. Toți prezindențiabilii democrați s-au întrecut în a face sluj în fața Planned Parenthood, așteptând osul, adică girul și finanțarea corporației, care este unul din principalii contributori ai Partidului Democrat.

2. Pro-viață vs. Pro-avort va fi o componentă principală a dezbaterii între candidatul republican Donald Trump și orice candidat democrat care va primi nominalizarea. Având în vedere recentele sondaje care arată o creștere a numărului americanilor care se opun avortului sau sunt pentru limitarea acestuia este de așteptat ca președintele Trump să promoveze în continuare cultura vieții. Acesta va bloca prin veto orice lege pro-avort, va continua să-i impulsioneze pe republicani să adopte legi de restricționare a avortului unde dețin majoritatea și va continua să numească în funcții judecători pro-viață. Reconfirmarea lui Mike Pence în funcția de vicepreședinte în cazul în care va câștiga alegerile este încă o dovadă a continuității politicii pro-viață a președintelui Trump. Mike Pence este susținut de grupurile religioase conservatoare foarte influente și practic este sfătuitorul președintelui în chestiunile pro-viață.

3. Dacă alegerile prezidențiale vor fi câștigate de democrați, iar la cele parțiale pentru congres democrații vor reuși să își consolideze majoritatea în Camera reprezentanților, iar republicanii vor pierde majoritatea în Senat, tabloul sumbru care ni s-ar înfățișa în SUA după 2021 ar putea fi următorul:

Avortul va fi prin Constituție declarat drept al omului, fără nicio restricție, până în momentul nașterii, fiind permis chiar și infanticidul. Toate legile pro-viață în diferite state vor fi anulate și nu va mai exista posibilitatea vreunei legi de limitare a avortului. Orice inițiativă legislativă pro-viață va putea fi oprită de judecătorii pro-avort numiți de democrați. Cei care se vor pronunța contra avorturilor vor fi pasibili de închisoare. Prin lege avorturile vor fi finanțate din bugetul asigurărilor sociale. Industria avorturilor va beneficia de finanțare consistentă și prin Programul Title X. Toate organizațiile din sistemul sanitar și tot personalul medical va fi obligat să efectueze avorturi, indiferent de convingerile religioase sau de altă natură. Avorturile vor putea fi efectuate și de alt personal medical, decât medicii autorizați, la clinici sau la domiciliu. Minorele nu vor avea nevoie de consimțământ parental pentru avort, indiferent de vârstă. Clinicile de avorturi vor prolifera, în special Planned Parenthood. În școli, încă de la vârste fragede, copiii vor fi îndoctrinați la orele de educație sexuală sau prin alte programe sponsorizate de Planned Parenthood și asociații, cu beneficiile avortului. Se va intensifica propaganda pro-avort în mass media, pe rețelele de socializare și prin înmulțirea de call center-uri pro-avort. Ideologia Planned Parenthood va fi exportată de SUA în întreaga lume prin așa-numite „programe de asistență”.  Planned Parenthood va deveni o corporație cu cifre de afceri de miliarde de dolari și profituri uriașe. Numărul de avorturi va crește semnificativ.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button