avort

Activiste Femen cu bustul gol întrerup slujba la o catedrală din Suedia

Femen

de Thaddeus Baklinski, LifeSiteNews, 6 februarie 2014

Fluturând o pancartă pe care scria în limba engleză „Biserica Catolică, afară din trupul meu!” și scandând: „Corpul meu, regulile mele”, trei activiste de la organizația Femen au dat buzna în Catedrala Catolică din Stockholm în timpul slujbei de seară din data de 30 ianuarie.

Mânjite cu culoarea sângelui, gesticulând cu umerașe în mâini și având înscrisă pe piept lozinca „Avortul e sacru”,  cele trei au întrerupt slujba pentru câteva clipe, după care au fost date afară de membrii congregației și de angajații catedralei.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Într-o filmare realizată la fața locului, se aude glasul unei femei care o mâna afară pe una din activiste, spunând: „Să vă fie rușine!”

Atacul vine ca reacție la un recent proiect de lege care își propune să restrângă practica avortului și a fost bine organizat, cele trei venind însoțite de fotografi care să ia imagini pe durata protestului.

Pentru imagini video de la incident, click aici. (Conținut nerecomandat minorilor.)

Site-ul organizației feministe extreme Femen declară că atacul asupra catedralei suedeze „e o continuare a șirului de proteste de masă din Europa împotriva legii nebune de interzicere a avortului, discutată în parlamentul spaniol”.

Activistele organizației, care se autocaracterizează ca „sextremiste”, au folosit aceleași pancarte și lozinci ca la atacul asupra Arhiepiscopului de Madrid, Cardinalul Antonio Rouco Varela, care a avut loc pe 2 februarie, în semn de protest față de legea spaniolă în cauză.

Episcopul catolic de Stockholm, Anders Arborelius, a condamnat „provocarea sexuala” printr-o declarație făcută publică pe 31 ianuarie, calificând drept „profund tulburător și de rău augur” faptul că atacurile asupra bisericilor devin tot mai dese. Ierarhul a îndemnat protestatarele să-și exprime doleanțele într-o manieră civilizată.

Helena D’Arcy, de la Respekt, o organizație suedeză pro-life, a declarat pentru LifeSiteNews.com că Episcopul Arborelius a decis să nu depună plângere la poliție, „deoarece nimeni din Biserică nu dorește ca Femen să se bucure de și mai multă atenție în acest moment”.

D’Arcy a mai adăugat că incidentul i-a determinat pe reprezentanții Consiliului Creștinilor din Suedia și ai diverselor culte creștine să-și exprime sprijinul pentru Arhiepiscopul Arborelius, și a observat că guvernul nu s-a exprimat în niciun fel despre subiect.

D’Arcy a spus: „Nu putem decât ofta și da din umeri cu privire la ceea ce s-a întâmplat la Catedrală. Și Biserica, și organizația pro-life, Respekt a Bisericii Catolice din Suedia, sunt mereu dispuse să intre în dialog și să participe la discuții și dezbateri pe tema unor subiecte importante, dar să faci catolicii suedezi responsabili pentru o propunere de amendament la legea spaniolă a avortului mi se pare pur și simplu ridicol”.

Organizația Femen – care are ca slogan „Misiunea noastră e protestul, armele noastre, pieptul gol” – a  devenit cunoscută în anii trecuți pentru protestele controversate la care activistele sale au participat cu bustul gol.

Printre țintele recente se numără și Arhiepiscopul de Bruxelles, Andre-Joseph Leonard, care a fost stropit cu apă, Vaticanul, în fața căruia acestea au strigat „Fără Papă!”, guvernul ucrainean, pe care l-au luat în vizor datorită planurilor de a scoate în afara legii anumite cazuri de avort, Biserica Ortodoxă Rusă, din cauza grupului de punk rock feminin care a fost încarcerat după ce a organizat un protest în altarul unei biserici, și Adunarea Națională din Quebec, deoarece pe unul din pereți este atârnată o cruce.

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button