avort

Avortul omoară conștiința și distruge pacea: un interviu mai puțin cunoscut cu Maica Tereza

De Hilary White
ROMA, 6 februarie 2013 (LifeSiteNews.com) – Maica Tereza de Calcutta a spus că avortul este „cea mai mare amenințare pentru pacea din lume”, iar această afirmație a devenit proverbială pentru mediul „pro-viață” din întreaga lume, după ce în anul 1985 aceasta și-a reafirmat punctul de vedere în cadrul unui interviu cu jurnalistul new-yorkez Thom O’Connor care era și activist pentru viață.

Atunci Maica Tereza a explicat că un copil nenăscut este creat „după chipul și asemănarea lui Dumnezeu, în scopul de a iubi și a fi iubit. Din acest motiv este groaznic să credem că o mamă ar putea distruge un copil pe care Dumnezeu i l-a dat în dar. Avortul a devenit astăzi cel mai mare distrugător al păcii, deoarece distruge atât viața copilului cât și conștiința mamei care trăiește ani și ani de zile știind că și-a ucis propriul copil.” 

De asemenea, Maica a spus că este ceva de necrezut ca o mamă să-și poată ucide propriul copil și a povestit o întâlnire cu o femeie care își avortase copilul în urmă cu opt ani. Aceasta i-a spus că de fiecare dată când întâlnește un copil de aceeași vârstă își spune: „Copilul meu ar fi avut această vârstă acum, dacă nu l-aș fi ucis.” Despre acest caz, Maica mărturisește: „Mi-a luat mult timp să o ajut să-i ceară iertare lui Dumnezeu”.

Maica Tereza este fondatoarea ordinului Missionaries of Charity (Misionarele Carității) și laureată a Premiului Nobel. În iunie 1985 a stat de vorbă cu jurnalistul O’Connor la Conferința Națională despre Femei a Coaliției Catolice de la New York.

Jurnalistul a povestit această experiență spunând: „Personalitatea și prezența ei caldă sunt foarte puternice și evidente, iar smerenia ei blândă radiază delicat prin întreaga sa ființă.”
În interviul acordat lui O’Connor Maica Tereza a vorbit pe scurt despre activitatea sa în India și în alte părți ale lumii, printre oamenii săraci și spunea că avortul este cel mai puțin frecvent printre cei care nu au o situație materială bună: „Este ceva foarte ciudat că oamenii săraci nu își omoară copiii nenăscuți. Oamenii bogați sunt cei care își doresc altceva și se tem de ei, așa că își omoară copiii, dar oamenii foarte săraci nu fac asta. Am văzut acest fapt mereu, în fiecare loc în care surorile noastre au lucrat.”
Întrebată fiind despre creșterea neobișnuită a ordinului său religios Missionaries of Charity (Misionarele Carității), într-un moment în care  aproape toate ordinele religioase din lume erau într-o scădere dramatică, Maica Tereza a răspuns că „tinerele noastre sunt foarte, foarte dedicate.”
Ea a mai povestit că atunci când sunt întrebate de ce doresc să se alăture ordinului Missionaries of Charity, tinerele spun că „doresc să ducă o viață în simplitate, rugăciune și sacrificiu care să le ajute să se pună în slujba săracilor”.
În același timp Maica a apreciat sensibilitatea și generozitatea celor tineri: „uneori ei sunt induși în eroare și nu pot alege în mod corect. Dar, odată ce sunt puși în contact cu cei săraci și văd chipul lui Hristos în fiecare dintre ei, reacționează imediat spunând: „Da, L-am găsit. Îl iubesc și vreau să-i slujesc.”
Traducere: Elena Florescu
Prelucrare după LifeSiteNews


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button