Marxism cultural

Radu Baltasiu, sociolog: „Încalcă cenzura Facebook Constituția?”

Sociologul Radu Baltasiu pe Facebook:

„Mai mulți prieteni observă cu oarecare necaz că paginile lor, sau postările, le sunt șterse sistematic de către facebook. Mi-au venit în minte: Partidul comunist DIN România, Kominternul și Legea Mârzescu din 1924. FB, ca exponent al noii rețele ideologice globale, are imperativele lui care, natural, nu sunt naționale și nici prietenoase cu elementele de bază ale tradiției, „standardele comunității” având o problemă cu comunitatea națională, familia, maternitatea, sărbătoarea (nu mă refer la cele comercializabile de tipul Valentine’s day etc.), altfel n-ar mai fi agent al internaționalismului.

Din acest punct de vedere, FB este echivalentul Kominternului, un organ cu agendă internaționalizatoare, pentru care principalul instrument de control este „diversitatea” (omul fragmentat, pastișă), iar nu cultura de direcție. Kominternul a acționat în țările europene prin partidele comuniste. A fost desființat de sovietici la presiunile americanilor, în al doilea război mondial (americanii i-au amenințat că le suspendă masivul ajutor în armament, chiar în prezilele bătăliei de la Kursk).

Liberalii și-au pierdut răbdarea cu lozincile partidului comunist din România, care în esență milita pentru caracterul multietnic al României, nelegitimitatea Marii Uniri și, în general, ataca tradiția culturii naționale – „standardele comunității” încapsulate sub marea lozincă a „proletari din toate țările uniți-vă!” (internaționalismul proletar).

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Așa a fost scos în afara legii PCdR prin legea Mârzescu din 1924.

Azi, Facebook, prin punerea pumnului în gura celor opinează pe alt calapod decât cel progresist, încalcă cel puțin odată Constituția, în special în ceea ce privește dreptul la liberă exprimare, trecem peste tipologia celorlalte mesaje. Mai e un aspect. Pe vremea PNL-ului din 1924, SSI-ul apăra Constituția, altfel liberalii nu ar fi avut instrumentul să pună la punct Kominternul în România.”


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button