libertate de conștiințăMarxism cultural

O universitate, obligată să reangajeze un profesor concediat pentru că făcuse public faptul că instituția interzicea dezbaterile libere despre „căsătoria” homosexuală

de Paul Bașotă, Facebook

Curtea supremă a statului Wisconsin a decis astăzi în favoarea profesorului John McAdams de la Universitatea Marquette. Curtea a ordonat universității să îl reangajeze pe McAdams și a trimis cazul înapoi către Milwaukee County Circuit Court pentru a calcula daune, inclusiv salariul datorat.

În 2014, un student de la Marquette a cerut unei asistente să permită în dezbateri și argumente împotriva căsătoriilor gay, nu doar pentru, iar asistenta a refuzat. Incidentul a fost relatat de profesorul McAdams pe blogul său. A urmat un scandal în universitate. Profesorul a fost inițial suspendat. I s-a cerut să scrie o scrisoare de scuze și auto-critică ca condiție pentru a ridica suspendarea. McAdams a refuzat, și ulterior a fost concediat.

McAdams a dat în judecată universitatea, și în 2016, un judecător de la Milwaukee County Circuit Court a decis împotriva sa. Astfel cazul a ajuns la curtea supremă din Wisconsin, care a decis pe 6 iulie 2018 în favoarea lui McAdams.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button