educaţie sexualăMarxism culturalopinii

Constatarea factuală despre mamele adolescente din comunitățile de rromi este la fel de „rasistă” ca afirmația că românii dau cele mai multe mame minore din UE

de Cristina Popescu, Facebook

Numeroase reacții „scandalizate” de sâmbătă au avut în vedere unele formulări ale lui Vasile Bănescu pe tema corelației între numărul mamelor minore și lipsa educației sexuale în școală.

Am mai scris, dar esențializez:

  • – cele mai multe mame minore sunt fete care au abandonat școala, prin urmare tocmai la segmentul de populație pretins vizat nu ar ajunge orele de educație sexuală, ci numai la elevii care oricum gestionează satisfăcător, se pare, chestiunea.
  • – ceea ce ar fi util ca elevii să cunoască (urmările posibile ale actului sexual -sarcină și boli, sfaturi de responsabilizare etc) poate fi predat într-o oră de curs, hai două.
  • – simpla reducere a abandonului școlar, ridicarea nivelului de trai, ameliorarea situației familiilor cu părinți emigrați și copiii rămași în țară și încurajarea reîntregirii acestor familii sunt căi mult mai eficiente de responsabilizare și stimulare a educației de orice fel, inclusiv sexuală.
  • – maternitatea la vârste mici încă mai este o caracteristică a comunităților tradiționale de rromi și din acea zonă este îngrășată statistica; această constatare factuală este la fel de puțin „rasistă” precum e cea care spune că la nivelul UE românii dau cele mai multe mame minore.
  • – în fine, un factor de luat în considerare ar fi și acela dacă maternitatea este dorită și asumată de mamă, caz în care excesul de dădăceală de stat trebuie balansat cu libertatea fiecăruia (funcție și de vârsta concretă, 17 ani jumătate nu sunt totuna cu 13 ani)

Citește și Silviu Dancu, scriitor: Și UNICEF este la fel de „rasist” ca și Vasile Bănescu. În 2004 publica un studiu despre nupțialitatea și nașterile la adolescentele din comunitățile de rromi

Citește mai multe articole de Cristina Popescu


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button