familieMarxism cultural

Doi poliţişti înlocuiţi de la o secţie de votare după ce au fost reclamaţi că făceau propagandă

Agerpres informează că doi poliţişti au fost înlocuiţi de la paza unei secţii de votare după ce au fost reclamaţi de un bărbat că ar fi făcut propagandă electorala şi ulterior l-ar fi jignit.

„Urmare a unor informaţii apărute în spaţiul online, postate pe o reţea de socializare, vă aducem la cunoştinţă următoarele: în data de 6 octombrie, DGPMB a declanşat cercetări conform art.385 Cod penal, pentru împiedicarea exercitării drepturilor electorale şi, respectiv, art.296 Cod penal – purtare abuzivă, faţă de doi poliţişti ce asigurau protecţia unei secţii de votare de pe raza Sectorului 5”, potrivit Biroului de presă al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Potrivit sursei citate, cercetările au fost declanşate de un apel în sistem 112 şi, ulterior, de o plângere scrisă, formulate de un bărbat care a reclamat că poliţiştii ar fi făcut propagandă electorală şi l-ar fi jignit.

La faţa locului au fost efectuate verificări de către poliţişti ai Secţiei 17.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Din dispoziţia conducerii Poliţiei Capitalei, cei doi poliţişti ce efectuau serviciul la secţia de vot în cauză au fost retraşi şi înlocuiţi, precizează sursa citată.

Plângerea a fost înaintată Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 pentru a dispune măsurile ce se impun.

Mai multe despre incident citiți aici:

Student: „Ce am pățit când m-am dus sâmbătă dimineață să votez la Facultatea de Drept din București”


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button