familie

Serviciile sociale din Finlanda au demarat procedurile pentru întoarcerea copiilor Smicală alături de mama lor

de Redacția Stiripentruviata.ro

Medicul român Camelia Smicală a anunțat pe Facebook că Serviciile Sociale din Finlanda au demarat procedurile pentru reîntoarcerea acasă, alături de mamă, a celor doi copii, Mihai și Maria.

Camelia Smicală a transmis:

„Avem vești bune: socialul a fost azi în vizită la noi acasă și au demarat procedurile pentru reîntoarcerea copiilor acasă. Au fost extrem de amabili și prietenoși. Ceva s-a întâmplat.
Slavă Domnului!
Doamne ajută!
Vă iubim pe toți.”

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Cei doi copii, cetățeni români, sunt ținuți de șase ani împotriva voinței lor în centre sociale de protecția copilului din Finlanda, deși mama, divorțată de tatăl violent, deține o decizie judecătorească de custodiea copiilor.

Aceștia și-au exprimat în mod repetat dorința de a locui împreună cu mama lor, inclusiv de față cu Ambasadorul României la Helsinki, dar autoritățile de protecția copilului au refuzat până acum să consemneze dorința lor, conform legii, și să demareze procedurile de întoarcere a copiilor acasă.

Vom avea, în fine, o reîntregire a familiei?


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button