familiereligie

Peste 9 tone de alimente oferite de Arhiepiscopia Iașilor familiilor numeroase din județele Iași, Botoșani și Neamț în perioada Crăciunului

În acest final de an,  Departamentul Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor a desfășurat o amplă campanie de ajutorare cu alimente pentru masa de Crăciun dedicată celor 147 de familii cu peste 7 copii înscrise în Programul de solidaritate pentru familia cu muli copii – Sf. Stelian.

Ajutorul a provenit, pe de o parte, din rezultatele campaniei Bucurie în familie – pizza pentru fapte bune, realizată în parteneriat cu patru instituții de învățământ din  Iași, iar pe de altă parte din sumele alocate de Arhiepiscopia Iașilor în mod special pentru această activitate.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Sorina Hîngănescu, referent al Departamentul Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor și coordonator al Programului de solidaritate pentru familia cu mulți copii – Sf. Stelian, a declarat:

Prin Campania Bucurie în familie – pizza pentru fapte bune am reușit să strângem aproape două tone de alimente. Diferența, de șapte tone, a fost cumpărată de Arhiepicopia Iașilor. A fost un adevărat tur de forță: aceste mii de alimente au fost cumpărate, cărate, sortate și, în cele din urmă, distribuite în trei județe, Iași, Botoșani și Neamț. A fost o muncă enormă. Iar fără voluntari nu am fi reușit nimic. Doresc să le mulțumesc pe această cale tuturor tinerilor implicați. De asemenea, dorim să mulțumim și părintelui nostru mitropolit Teofan pentru grjia ce o poartă acestor familii numeroase.

Programul de solidaritate pentru familia cu mulți copii – Sfântul Stelian este un proiect al Departamentului Pro Vita prin care sunt susținute și promovate 110 familii cu peste 7 copii din Arhiepiscopia Iașilor. Principalele forme de ajutor oferite sunt: burse de studii lunare pentru copiii care au rezultate bune la învățătură și sunt dornici să-și continue parcursul educațional, organizarea Întâlnirilor de Vară, pachete umanitare oferite cu ocazia Nașterii și Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, ajutor medical și sprijin în funcție de necesitățile urgente ale fiecărei familii.

La proiectul Bucurie în familie – pizza pentru fapte bune au participat peste 1200 de elevi de la Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu”, Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”, Colegiul Tehnic „Ioan C. Ștefănescu” și Liceul Tehnologic Economic „Virgil Madgearu”. Efortul lor s-a concretizat în strângerea, pentru aceste familiile numeroase, a peste 1800 kg de alimente neperisabile și peste 200 litri de ulei.

 

Sorina Hîngănescu, referent al Departamentul Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor, a declarat:

Suntem foarte bucuroși pentru că am reusit să implicăm un număr mare de elevi și profesori, cărora doresc să le mulțumesc din suflet pentru implicare și devotament. Ne bucurăm, de asemenea, pentru acest rezultat frumos, la care nu ne așteptam. Previzionam la începutul campaniei că vom strânge câteva sute de kilograme, dar, totuși, nu atât de multe sute de kilograme. La prima campanie, în aprilie 2017 am strâns 300 de kilograme, iar acum peste 1800 de kilograme de alimente neperisabile. Nu în ultimul rând, ne bucurăm pentru că putem ajuta aceste familii cu mulți copii. Dăm slavă lui Dumnezeu pentru toate și mulțumim elevilor, profesorilor și voluntarilor nostri care s-au ostenit în sortarea și distribuirea alimentelor către familii.

După sărbători, în prima săptămână după vacanță vor fi anunțate clasele câștigătoare din fiecare liceu, adică cele care au strâns cele mai multe alimente. Aceste vor primi ca premiu pizza pentru altruismul dovedit.

Pro Vita Iași este un departament al Sectorului de Misiune din cadrul Arhiepiscopiei Iașilor care funcționează din anul 2011 și are ca misiune salvarea, protejarea și îmbunătățirea vieții. Proiectele principale se concentrează în jurul informării și consilierii tinerilor, ajutorarea femeilor însărcinate aflate în dificultate, salvarea copiilor de la avort și sprijinirea familiilor cu mulți copiii. Mai multe detalii puteți găsi pe www.provitaiasi.ro, pe pagina de facebook Pro Vita Iași.

Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.com


DONEAZĂ !

Asociaţia ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191 – RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenţia ta, dar noi nu putem face asta.
Aşadar, îţi lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmăreşti sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăţi,
informaţiile relevante pentru tine, familia ta şi alegerile tale.
Pentru a ţi le proteja şi păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ţi se pare că informările şi analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viaţa ta
şi se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru şi altora
şi să susţii financiar, după posibilităţi,
continuarea şi profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoştinţă,
Redacţia Stiripentruviata.ro
Ştiri pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button